Fit en vitaal met pensioen

We worden met zijn allen steeds ouder, zo blijkt uit prognoses van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).  Tot de 75-jarige leeftijd blijven we ons over het algemeen ook gezond voelen. Dat is een mooi vooruitzicht. Maar hoe zorgen we dat we na ons pensioen, ook financieel fit en vitaal blijven? Dat begint met bewustwording en inzicht.

Inzicht in uw persoonlijke financiële situatie

U bent jong en net aan het werk. U denkt nog niet aan kinderen, laat staan aan uw pensioen. Want uw AOW-leeftijd lijkt mijlenver weg en staat bovendien nog helemaal niet vast. Maar dát u met pensioen gaat staat wel vast. En dan wilt u nog steeds een leuk leven leiden, toch? U kunt ook al op middelbare leeftijd of ouder zijn en misschien heeft u wel een eigen onderneming. Dan is het goed om eerst te bedenken hoe u wilt dat uw leven er na uw pensioen uit ziet. Hoe wilt u wonen, hoe vaak wilt u op vakantie en in wat voor een auto wilt u rijden? Bewustwording van de huidige financiële situatie is hierbij belangrijk. Wat is er allemaal al geregeld: pensioen via de werkgever, AOW, vermogen in privé of een eigen woning? Op grond van dit inzicht en van uw wensen stellen wij bij ABC Pensioen een plan op. Zo bent u bij het bereiken van de pensioendatum ook financieel fit en vitaal.

Onze kennis en ervaring

De overheid trekt zich steeds meer terug, waardoor we er zelf voor moeten zorgen dat we straks onbezorgd kunnen genieten van onze oude dag. De mogelijkheden zijn divers en afhankelijk van de persoonlijke situatie. Wij zijn fulltime bezig met pensioen en hebben dus veel kennis en ervaring.

Meer informatie over ABC Pensioen?

ABC Pensioen