Coronavirus

Sinds december 2019 is er sprake van een Corona-uitbraak. Reist u binnenkort naar een gebied waar het coronavirus heerst, dan heeft dit wellicht invloed op de reis. Hieronder leest u wat er gedekt is op uw reis- en annuleringsverzekering.

Wat is het Coronavirus?

Mensen die besmet zijn met het Coronavirus hebben longklachten en zijn kortademig. Ook hebben ze vaak koorts. Het Coronavirus lijkt daarmee veel op het ‘gewone’ griepvirus.

Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering? 

Reisverzekering
Wordt u tijdens uw reis ziek en moet u naar het ziekenhuis? Dan worden de kosten volledig vergoed als u de dekking medische kosten heeft afgesloten. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met onze alarmcentrale. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed. 

Annuleringsverzekering
Voor onze kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering geldt dat er geen dekking is. Dus als u uw reis naar een gebied waar coronavirus heerst annuleert omdat u niet meer wilt reizen, dan worden deze kosten niet vergoed.

Tip: Mogelijk kan de reis wel worden omgeboekt of kosteloos worden geannuleerd met teruggave van de reissom. Dit is echter afhankelijk van de reisorganisatie. Neem daarom contact op met de reisorganisatie om de mogelijkheden te bespreken.

Houd het actuele reisadvies in de gaten

Hier vindt u de meest actuele informatie en reisadviezen over het coronavirus. Daarnaast kunt u ook bellen naar het 24/7 contactcenter van het Ministerie van Buitenlandse zaken via telefoonnummer +31 247 247 247.

Wilt u meer weten?

Dan kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs op telefoonnummer 0523 – 28 27 26 of mail@vrieling.nl
Wij staan u graag te woord.