Besparen op uw maandlasten doet u zo

Verbaast u zich wel eens over het verschil tussen uw banksaldo aan het begin en eind van de maand? Ongemerkt geven we allemaal soms meer uit dan we doorhebben. Besparen op uw maandlasten hoeft gelukkig geen pijn te doen: het kan eenvoudig zijn! Vijf tips voor lagere maandlasten.

1. Op naar de beste aanbieding

Dat bepaalde supermarkten doorgaans goedkoper of juist duurder zijn, mag geen nieuws heten. U heeft vast een persoonlijke voorkeur voor een bepaalde supermarkt. Toch loont het om voor de wat duurdere boodschappen of grote uitgaven de folders door te kijken. Dat kan via apps en websites zoals Reclamefolder.nl of Voordeelmuis.nl. Zo kunt u flink besparen op prijzige dagelijkse artikelen zoals wasmiddel, luiers, alcoholische dranken en shampoo door bij een goede aanbieding flink in te slaan. Ook vergelijkt u via deze sites eenvoudig aanbiedingen voor incidentele grote uitgaven, zoals bijvoorbeeld een tuinset of een stofzuiger.

2. Licht uw verzekeringen door

Verzekeringen lopen vaak meerdere jaren. Is er in uw leven tussentijds iets veranderd, dan is uw verzekeringspolis mogelijk niet meer up to date. Bijvoorbeeld omdat u getrouwd bent, een nieuw huis kocht, een kind kreeg of omdat de kinderen juist het huis uitgingen. Bij Vrieling Verzekeringen nemen we elke 5 jaar samen alles door om te kijken of alles nog goed verzekerd is. Is er tussentijds iets veranderd of wilt u een extra check? Neem dan contact op met uw adviseur.

3. Bekijk uw woonlasten

Een van de grootste maandelijkse uitgaven: uw woonlasten. Dit zijn bijvoorbeeld uw hypotheek, bijbehorende overlijdensrisicoverzekering en de nutsbedrijven. Voor gas en licht geldt dat een jaarlijkse controle geen overbodige luxe is. Met de gegevens op uw jaarrekening kunt u, aan de hand van uw verbruik, bekijken of er voordeliger aanbieders zijn. Overstappen kan op jaarbasis zomaar een paar honderd euro voordeel opleveren. En hoe zit het met uw hypotheek? Mogelijk loopt uw rentevastperiode al enige jaren, en betaalt u wellicht een relatief hoge hypotheekrente. Het oversluiten van uw hypotheek kan dan een flinke besparing opleveren. Ook rentemiddeling kan voordelig zijn. Maar oversluiten kost ook geld. Meer weten? Neem dan eens contact op met een hypotheekadviseur bij Vrieling.

4. Loze abonnementen

In de meeste gezinnen lopen meer dan tien verschillende abonnementen, die opgeteld een behoorlijk prijskaartje hebben. Denk bijvoorbeeld aan de krant, een tijdschrift, een sportabonnement, uw mobiele telefoon, televisie, internet en vaste telefonie. Dit zijn allemaal normale zaken om geld aan uit te geven, maar óók abonnementen die wel eens langer doorlopen dan gewenst. Heeft u een sportabonnement dat u niet gebruikt, ontvangt u een tijdschrift dat u nauwelijks leest of past uw telefoonabonnement niet meer bij uw gebruik? Tijd om daar iets aan te doen! Ook abonnementen voor televisie, internet en vaste telefonie kunnen elders soms goedkoper. Pak de bankafschriften van het afgelopen jaar er eens bij, en kijk welke bedragen er iedere maand of 1x per jaar afgeschreven worden. Welke wilt u behouden en welke was u eigenlijk alweer vergeten?

5. Besparen, of gewoon sparen?

Wilt u niet zozeer besparen op uw maandlasten, maar vooral meer sparen? Een automatische overboeking naar uw spaarrekening kan helpen. Via internetbankieren kunt u instellen dat aan het eind van de maand, of na ontvangst van uw salaris, een vast bedrag wordt overgemaakt naar de spaarrekening. U kunt dat bedrag natuurlijk altijd handmatig weer terugboeken naar uw betaalrekening, mocht dat nodig zijn. Het is vooral een handige stok achter de deur: geld dat niet op uw betaalrekening staat, geeft u minder makkelijk uit. Spaart u bij RegioBank? Dan kunt u eenvoudig sparen door verschillende virtuele spaarpotten te gebruiken. Met Mobiel Bankieren van RegioBank maakt u voor ieder spaardoel een andere spaarpot aan. Bijvoorbeeld voor een andere auto, een laptop of de zomervakantie. Dat maakt sparen leuker én overzichtelijker.

Wilt u contact met een RegioBankadviseur of een adviseur die u helpt met uw verzekeringen en/of hypotheek? Bel 0523 – 28 27 26 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier en wij bellen u.