Bakker Battjes in Hardenberg

Al sinds 1984 bakken Geert en Leni Battjes hun eigen unieke broden en andere heerlijkheden in hun ambachtelijke bakkerij in Hardenberg. Voor hun circa 20 medewerkers hebben ze via Fizie een abonnement voor verzuimbegeleiding afgesloten en diverse schadeverzekeringen bij Vrieling Verzekeringen. De waarde hiervan bleek tijdens een brand in 2017.

Brand veroorzaakte schade 

Op een voorjaarsmiddag in 2017 hoorde Leni Battjes haar zoon in paniek roepen; “Mam er is brand!”. Op het dakterras woedde een brand met indrukwekkend hoge vlammen en ramen die knapten door de hitte. “Het was heel heftig en we maakten ons veel zorgen over ons personeel en mogelijke schade”, blikt Leni terug. “Gelukkig was Christiaan Kuiper, onze verzekeringsadviseur er al snel. Het eerste wat hij zei was; ‘Maak je geen zorgen, je bent goed verzekerd dus alles komt weer goed’. Die geruststelling was erg fijn.”

Snelle en correcte afhandeling

Nadat de brand was geblust, bleek de rook- en waterschade enorm. “De afhandeling door de verzekeraar verliep snel en correct. We hebben alles netjes opgeschreven en ook vergoed gekregen. Het was heel fijn dat Christiaan iedere dag langs kwam. Als er even iets niet lekker liep, loste hij het direct op”, verklaart Leni. “Dankzij de enorme inzet van iedereen konden we snel weer open.”