Bagage gestolen, vertraagd of vermist? Wij helpen je verder

Maak je geen zorgen als je je bagage niet kunt vinden, we zijn er om je te helpen. Of het nu gaat om gestolen, vertraagde of vermiste bagage, we hebben advies voor je klaarstaan.


Als je bagage vertraagd is, is het belangrijk om dit direct te melden bij de luchtvaartmaatschappij. Vraag om een Property Irregularity Report (PIR) om de situatie officieel te documenteren. Dit rapport zal helpen bij het opvolgen van je bagage en het indienen van een claim indien nodig.

Als je koffer op mysterieuze wijze is verdwenen, is het begrijpelijk dat je je overweldigd voelt. Maar maak je geen zorgen, er is hoop. Volg deze stappen om de situatie aan te pakken.

Stap 1: Doe onmiddellijk aangifte bij de lokale politie en meld de vermissing bij de vliegtuigmaatschappij. Het is belangrijk om een officiƫle melding te maken om het proces in gang te zetten.

Stap 2: Vul het PIR-formulier in en geef zo gedetailleerd mogelijke informatie over je bagage. Beschrijf de inhoud, eventuele unieke kenmerken en geef aan waar en wanneer je het voor het laatst hebt gezien.

Stap 3: Dien een claim in bij je reisverzekering. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en bewijsstukken verzamelt, zoals het PIR-rapport, aankoopbewijzen van je bagage en eventuele bonnetjes van vervangende aankopen.

Geduld is een schone zaak. Vermiste bagage kan even tijd kosten, maar blijf positief!

Tip van de dag

Als je genoodzaakt was om vervangende kleding of toiletartikelen te kopen, bewaar dan alle bonnetjes zorgvuldig. In sommige gevallen kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding van deze kosten.

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Neem contact met ons op via 0523 28 27 26 of plan een afspraak in via vrieling.nl/verzekeringscheck. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het oplossen van je bagageproblemen.