5 spaartips voor u en uw kind

Een mooie zachte knuffelbeer, die gave scooter of dat leuke huis. Zo hebben we, jong of oud, allemaal onze eigen dromen en spaardoelen. Bij de RegioBank hebben we voor alle spaardromen een passende spaarrekening.

Sparen is goed te vergelijken met andere goede voornemens. U begint er enthousiast aan, maar het volhouden is nog best een uitdaging. Het vraagt tijd en er komen gaandeweg allerlei verleidingen op uw pad. Deze uitdaging geldt voor volwassenen maar ook voor kinderen. U kunt uw kind helpen door samen aan de slag te gaan. Met een duidelijk stappenplan en met spaardoelen die haalbaar zijn. En vier successen! Dit maakt het leuk en zoveel makkelijker om sparen vol te houden.

Sparen voor uw kind

Zelfs als uw kind nog maar net geboren is, weet u al dat u hem of haar de kans wilt bieden om te studeren, het rijbewijs te halen, of meer van de wereld te ontdekken. Met Zilvervloot Sparen helpt u de dromen van uw kind waar te maken.

Sparen door uw kind

Daarnaast is het ook goed voor uw kind om zelf te leren sparen. Eerst nog voor die mooie barbie, dan voor de nieuwste telefoon of een snelle spelcomputer. Daarvoor heeft de RegioBank de JongWijs rekening die meegroeit met uw kind. Met een leuk welkomstcadeau, handige spaartips en een cadeautje als uw kind geld bij stort tijdens de Kinderspaarweken, maakt de RegioBank sparen leuk.

Sparen voor uw eigen dromen

U kunt sparen voor heel veel doelen. Praktische doelen, zoals onderhoud van uw woning of onverwachte reparaties aan apparatuur. Maar ook leuke doelen, zoals uw droom om het noorderlicht te zien of ooit nog eens motor te gaan rijden. Voor ieder doel heeft de RegioBank spaarmogelijkheden en zelfs met een klein begin kunnen uiteindelijk grote dromen worden waargemaakt.

Hoe helpt u uw kind bij het sparen:

  1. Laat uw kind een spaardoel bepalen en maak een foto van het spaardoel. Hang deze foto op een plek waar uw kind het regelmatig ziet.
  2. Reken samen de spaartijd uit. Hoeveel geld kost het spaardoel en hoeveel geld wil uw kind iedere week of maand hiervoor opzij zetten. Door deze bedragen op elkaar te delen, rekent u de spaartijd uit.
  3. Maak samen een plan hoe uw kind dit spaardoel kan behalen. Bijvoorbeeld door een gedeelte van het zakgeld extra te sparen. Extra klusjes laten doen. Minder geld uitgeven.
  4. Gebruik een apart spaarpotje per spaardoel. Dan blijft het heel overzichtelijk welk bedrag waarvoor is bedoeld.
  5. En misschien wel het allerbelangrijkste. ‘Vier’ het moment dat een spaardoel is bereikt. Ga samen naar de winkel om het artikel te kopen. En vraag in de winkel of ze het willen inpakken als cadeautje. Dat maakt het nog waardevoller.