Dit is hét moment om na te denken over je pensioen. Verschillende onderwerpen komen dan aan bod, waaronder lijfrente. Graag vertellen we je wat een lijfrente is, hoe het werkt en waarom het een goede keuze voor jou kan zijn.

Wat is lijfrente? Een extra potje met geld voor later

Met een lijfrente spaar je geld voor later. Met dit geldpotje kan je een ‘extra’ stabiel en gegarandeerd inkomen ontvangen. Meestal is dit na de pensioenleeftijd. Deze inkomstenstroom kan op verschillende manieren worden ingericht, afhankelijk van de lijfrentepolis en je persoonlijke situatie.

Goed om te weten: je spaart belastingvriendelijk

Dat betekent dat je pas belasting betaalt wanneer je je uitkering ontvangt. Aangezien dit meestal rond de AOW-leeftijd is, is dit gunstiger omdat je op je AOW-leeftijd meestal minder belasting betaalt.

Meer weten over belastingvriendelijk sparen? Kom in contact met één van onze financieel adviseurs.

DSF0266

Flexibel met een lijfrente op maat

Er zijn diverse lijfrentepolissen beschikbaar die zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen. Bijvoorbeeld, sommige lijfrentepolissen bieden de mogelijkheid om je uitkering te verhogen wanneer de inflatie toeneemt, terwijl andere polissen de mogelijkheid bieden om je uitkering aan te passen bij veranderende financiële omstandigheden. Welke soort lijfrente het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren.

Kort samengevat, waarom lijfrente opbouwen?

  • Een gegarandeerde inkomstenstroom die kan zorgen voor minder financiële stress en onzekerheid op je oude dag.
  • Belastingvoordelen. Je hoeft geen belasting te betalen over de premies totdat je je uitkering ontvangt.
  • Een lijfrente kan ook flexibiliteit bieden

Nieuwsgierig geworden in een lijfrentepolis?

Ben je geïnteresseerd in een lijfrentepolis? Plan dan een afspraak met één van onze financieel adviseurs. Zij kijken naar je persoonlijke behoeften en kunnen je helpen om de best passende polis te kiezen.

Maak een afspraak