Jouw huis verduurzamen? Kom in gesprek

Ben jij ook klaar met de hoge energie- en gasprijzen? Kies voor het verduurzamen van jouw huis. Er zijn verschillende mogelijkheden om je woning te verduurzamen, van isoleren tot het plaatsen van zonnepanelen.

Hiervoor zijn verschillende financieringsmogelijkheden.

Vragen?

We helpen graag.

Vrieling Nl Richard E
Solar panels 944000

Meer hypotheek voor een duurzame woning

Wil je jouw huis duurzaam bouwen of verbouwen, dan kun je de kosten voor energiebesparende maatregelen meenemen in je hypotheek. De maximale hypotheek op een energiezuinig huis mag dan 106% van de waarde van de woning zijn. Dit is 6% meer dan de reguliere 100% die je maximaal kan lenen op basis van de waarde van de woning. Voorwaarde is wel dat het bedrag boven de 100% moet worden besteed aan energiebesparende voorzieningen in de woning.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Vaak bestaat er een mogelijkheid om subsidie te verkrijgen of te profiteren van financiële voordelen wanneer je energiebesparende maatregelen gaat uitvoeren. Mede door de subsidies die de overheid verstrekt kan het voor je aantrekkelijk zijn deze energiebesparende maatregelen uit te voeren. Zo worden er landelijke duurzaamheidssubsidies zoals de ISDE aangeboden. Soms zijn er daarnaast provinciale en gemeentelijke subsidiepotjes beschikbaar. Naast de traditionele subsidies op losse verduurzamende maatregelen zijn er ook steeds vaker subsidies beschikbaar voor mensen die gasloos of energieneutraal gaan wonen.

Energy efficient 5019261 1920

Jouw huis verduurzamen? Kom in gesprek

Meer informatie over het financieren van de verduurzaming van jouw woning? Ga vrijblijvend in gesprek met één van onze hypotheekadviseurs.