Overheidsregelingen

De overheid heeft verschillende regelingen getroffen om het eigen woningbezit te bevorderen. De hypotheekadviseurs van Vrieling zijn volledig op de hoogte van deze regelingen en kunnen u hier alles over vertellen. Hieronder de belangrijkste en meeste gebruikte regelingen in het kort.

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

U kunt de Nationale Hypotheek Garantie afsluiten voor de aankoop van een woning of voor de kwaliteitsverbetering van uw huidige woning. Met de NHG ontvangt u extra rentekorting waardoor u goedkoper kunt lenen. Om in aanmerking te komen voor de NHG moet u wel aan verschillende eisen voldoen.

Wij vertellen u er graag meer over, of kijk eens op de website van de NHG.

Starterslening

Met een starterslening kunt u het verschil overbruggen tussen de verwervingskosten van uw eerste koopwoning en het bedrag dat u volgens de NHG normen maximaal hypothecair kunt lenen. Bij een starterslening heeft u een lening bij uw gemeente (in de vorm van een tweede hypotheek) met zeer gunstige voorwaarden. Met deze lening wordt het verschil gefinancierd tussen wat u kunt betalen en wat betaald moet worden voor een specifieke woning. De voorwaarden voor de starterslening variëren per gemeente.

Op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) vindt u meer informatie over de starterslening, en kunt u bepalen of u in aanmerking komt. Natuurlijk kunnen onze hypotheekadviseurs u hier ook bij helpen! 

De gemeente Hardenberg verstrekt sinds 2016 helaas geen startersleningen meer.

Duurzaamheidsregeling

Met de Duurzaamheidslening kunt u bij uw gemeente geld lenen om uw woning energiezuinig te maken. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparingsmaatregelen, zoals een zuinige verwarmingsinstallatie, gevel-, dak-, vloerisolatie en HR++ glas. Hiermee daalt de energierekening en wordt het wooncomfort vergroot. Ook draagt u bij aan het milieu door het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Meer informatie? Bezoek de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Bent u benieuwd hoe de duurzaamheidsregeling in Gemeente Hardenberg - de gemeente waar onze kantoren zijn gevestigd - is geregeld? Bezoek dan de website van de gemeente Hardenberg.

Patricia Slot-Pekel

Kan ik u helpen?

Wilt u meer weten over onze producten en diensten? Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden? Laat u dan bellen door één van onze adviseurs!

Bel mij

  1.