Nieuws

23-06-2016

Bijeenkomst voor werkgevers: nieuwe WGA-stelsel 22 juli 2016

Over enkele maanden gaan werkgevers op een andere manier betalen voor arbeidsongeschikte werknemers. Vanaf 2017 worden de rekeningen die u als werkgever krijgt voor uitkeringen van vaste- en flexibele werknemers die arbeidsongeschikt zijn, namelijk samengevoegd. 
 
Dat kan een vervelende boodschap lijken, maar dat hoeft niet. Het biedt namelijk kansen op besparing van uw loonkosten! U moet dan wel uiterlijk 1 oktober 2016 de juiste keuze maken. Om u hierbij te helpen organiseert Vrieling Verzekeringen binnenkort een ontbijtbijeenkomst. U bent uitgenodigd!

Vóór 1 oktober moet u een keuze maken

Werknemers die arbeidsongeschikt zijn belanden meestal in de WGA, een Wet waar u de rekening voor betaalt. Een WGA-uitkering wordt voor een maximale periode van 10 jaar in rekening gebracht. Het is dus zaak om deze uitkeringen zoveel als mogelijk te voorkomen en in ieder geval te beperken. U mag zelf kiezen wie u daarbij ondersteunt en hoe u de kosten verzekert: bij het UWV of een door u gekozen verzekeraar. 
Nu de financiering van de WGA binnenkort drastisch wijzigt, is het zinvol om uiterlijk 1 oktober 2016 een weloverwogen keuze te maken over uw WGA-verzekering. Wij willen u daar graag bij helpen. 

Ontbijtbijeenkomst vrijdag 22 juli 2016

Tijdens de ontbijtbijeenkomst op vrijdag 22 juli geven wij u meer informatie, zodat u een goede keuze kunt maken. U bent welkom bij Vrieling Adviesgroep, Stelling 5 in Hardenberg
8.00 uur  Ontvangst met ontbijt
8.30 uur Uitleg WGA-stelsel door Guido van Zijl,
verzuimspecialist bij Fizie & Vrieling Verzekeringen
9.30 uur Afronding
Aanmelden
Kosteloos aanmelden kan tot en met 15 juli 2016 via wgadesk@vrieling.nl of 0523 – 28 27 26. Wij horen graag met hoeveel personen u aanwezig bent. Bent u deze dag verhinderd, maar heeft u wel interesse? Laat het ons dan ook weten. Bij voldoende belangstelling organiseren wij op een later tijdstip nieuwe bijeenkomsten.
 
Download ook onze infographic met meer informatie over dit onderwerp.