Nieuws

23-09-2013

Leegstaand pand? Geef het door!

Als gevolg van de economische crisis is steeds vaker sprake van gebouwen die leegstaan en/of buiten gebruik zijn. Juist die panden zijn bijzonder kwetsbaar voor brandstichting. Reden voor verzekeringsmaatschappijen om terughoudender te zijn om deze panden te (blijven) verzekeren. Voortzetting van de huidige dekking bij leegstand is dan ook niet vanzelfsprekend.

Bij leegstaande panden ontbreekt sociale controle. Hierdoor neemt de kans op inbraak en brandstichting fors toe.  Dat geldt zowel voor woningen als bedrijfspanden. In de verzekeringsovereenkomst staat dat u verplicht bent aan ons door te geven als uw (bedrijfs)pand (tijdelijk) leeg komt te staan. Op dat moment bekijkt uw adviseur wat de best passende oplossing is in uw situatie.

Tips om (financiële) schade te voorkomen of te beperken:

  • Zorg voor een goed inbraak- en brandmeldsysteem voor uw (bedrijfs)pand. U kunt ook een beveiligingsbedrijf bezoekrondes laten maken.
  • Laat tijdens vorstperiodes de verwarming aan, zodat leidingen niet bevriezen. Hiermee voorkomt u waterschade.
  • Zorg er net als tijdens vakantieperiodes voor dat de brievenbus regelmatig wordt geleegd. Zo lijkt het alsof het pand bewoond is of regelmatig bezocht wordt en verkleint u de kans op vandalisme en inbraak.
  • Met goede verlichting maakt u uw (bedrijfs)pand minder aantrekkelijk voor dieven en vandalen. Zet bijvoorbeeld een tijdschakelaar op de buitenverlichting en de verlichting bij de entree (en eventuele andere donkere hoeken rondom uw pand).

Meer informatie?

Neem dan online contact op met uw adviseur of bel 0523 – 28 27 26. Onze vestigingen in Dedemsvaart of Hardenberg bezoeken mag natuurlijk ook!