Nieuws

30-12-2013

Geleende of gehuurde zaken; heeft u ze verzekerd?

De AVB-verzekering is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en zzp’ers. Het beschermt het bedrijf of de zelfstandig ondernemer tegen de financiële gevolgen die ontstaan als er schade wordt veroorzaakt. Deze verzekering dekt echter niet standaard de schade die ontstaat aan zaken die u bijvoorbeeld van een ander leent of gaat huren (binnen de verzekeringen wordt dan over opzicht gesproken).

De AVB-verzekering vergoedt alle schade die het bedrijf of de zzp’er veroorzaakt. Denk hierbij aan schade aan materieel, maar ook aan personen. Als werknemers van het bedrijf schade veroorzaken dan is dit ook gedekt door de verzekering. De hoedanigheid waarin het bedrijf verzekerd is, is zeer belangrijk en dient daarom juist op het polisblad vermeld te zijn. Voor schade door activiteiten of personen die niet passen bij de verzekerde hoedanigheid van het bedrijf, is er geen dekking. Gaat u uw bedrijfsactiviteiten wijzigen, uitbreiden of neemt u als zzp’er personeel aan? Geef het dan altijd door aan uw adviseur!

De standaard AVB-verzekering dekt geen schade die ontstaat aan goederen die onder opzicht staan (geleend of gehuurd). Deze goederen verzekert u door de dekking ‘opzicht’ mee te verzekeren (dit noemen we ook wel de opzichtclausule). Leent of huurt u regelmatig goederen? Dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor deze dekking.

Meer weten? Neem dan online contact op met uw adviseur of bel 0523 – 28 27 26. Onze vestigingen in Dedemsvaart of Hardenberg bezoeken mag natuurlijk ook!