Nieuws

25-07-2017

Een goede evenementenverzekering hoort erbij!

Op jaarbasis worden veel evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan festivals, concerten, hardloopwedstrijden en verschillende soorten obstacle runs. Welke verzekeringen heeft u nodig voor een evenement? 

Schade bij extreem weer of aansprakelijkheid, het zijn allemaal verzekeringen die nodig zijn voor een evenement. Afgelopen jaren speelt extreem weer een grote rol. De schade die daarbij ontstaat kan enorm zijn. Het meest bekende voorbeeld is wel het festival PinkPop dat in 2014 werd stilgelegd vanwege een zware storm. Slecht weer staat met maar liefst 40% op nummer één als grootste schadepost tijdens een evenement (internationaal). Naast zware stormen valt ook extreme hitte onder extreem weer. U kunt de weersvoorspelling natuurlijk nooit exact inschatten, maar het is wel van belang om u hier goed voor te verzekeren.

Bij evenementen spelen de nieuwste ontwikkelingen ook een grote rol. Terrorisme- en cyberrisico’s (datalekken) zijn daar voorbeelden van. De afgelopen jaren zijn er genoeg bewijzen dat een goede evenementverzekering van groot belang is. Het Monstertruck fiasco in Haaksbergen laat zien dat aansprakelijkheidsverzekering zeer belangrijk is. Er bestaat ook een zekere verzekeringsplicht. Toch valt hier de aansprakelijkheidsverzekering niet onder. Maatschappelijk wordt dit wel gezien als een verzekering die nodig is, maar dit is niet wettelijk bepaald.

Organiseert u een evenement en wilt dit goed verzekeren neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.