Nieuws

23-09-2013

Aansprakelijkheidsverzekering dekt alleen relevante schade

Als u bij iemand een opdracht uitvoert en u maakt daarbij schade, dan kunt u aansprakelijk zijn. Die schade verzekert u door middel van een aansprakelijkheidsverzekering (AVB). De dekking van deze verzekering is mede gebaseerd op de werkzaamheden die u aan de verzekeraar heeft doorgegeven. Voert u een klus uit, die niet onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering valt? Dan kan dekking bij schade niet gegarandeerd worden.

Een voorbeeld van een klusjesman

Stel u bent klusjesman en u bouwt een carport. Uw opdrachtgever heeft zelf een dakdekker geregeld. Tijdens de bouw wordt de dakdekker ziek. Uw opdrachtgever vraagt of u dit niet zelf even kunt doen. Aangezien u wel kennis heeft van dakbedekking, voert u dit uit. Bij het branden van het dakleer gaat het mis. De carport brandt af en er ontstaat schade aan de woning. Is deze schade gedekt?

De dekking

Bij het beroep klusjesman zijn dakdekkers- en loodgieterswerkzaamheden niet standaard meeverzekerd. Als de verzekerde bij het afsluiten niet heeft doorgegeven dat hij dit doet, dan vallen deze werkzaamheden dus ook niet onder de dekking. De schade aan de carport en de woning wordt in dit voorbeeld dus niet betaald.

Bel bij twijfel

Twijfelt u of u werkzaamheden uitvoert die wellicht niet direct bij uw onderneming horen? Neem dan contact op met uw adviseur via 0523 – 28 27 26 of kom bij ons op kantoor in Dedemsvaart of Hardenberg. Dan vertellen wij u direct of u bij schade recht heeft op dekking. Eén telefoontje kan u veel ellende besparen!