Vergelijk en kies bewust!

Ieder jaar heeft u tot eind december de tijd om te wisselen van zorgverzekeraar. Het is goed om u in deze periode af te vragen of de dekking van uw huidige zorgverzekering nog bij u past, of u tevreden bent over de service en of u niet teveel premie betaalt. Bij Vrieling Verzekeringen vinden wij het belangrijk dat iedereen goed verzekerd is tegen zo laag mogelijke kosten. Daarom helpen wij u graag bij het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen.

Eenvoudig online vergelijken

Wilt u uw huidige zorgverzekering vergelijken om te bepalen of deze nog bij u past? Gebruik dan de handige online zorgvergelijker op www.vrielingzorgt.nl. “Onze online zorgvergelijker helpt u een passende zorgverzekering te vinden, te besparen en is makkelijk te gebruiken”, vertelt Nick Lamberink van Vrieling Verzekeringen. “U vult uw persoonlijke gegevens en uw huidige zorgverzekering in. Vervolgens beantwoordt u een aantal vragen over uw verwachte gebruik van bijvoorbeeld fysiotherapie, tandarts of alternatieve geneeswijzen. Heeft u alles ingevuld, dan toont de online vergelijker u de opties die het beste bij u passen. Als u wilt kunt u hier nog dekkingswensen aanscherpen en bekijken wat hiervan de gevolgen zijn. Heeft u de beste zorgverzekering gevonden, dan kunt u deze direct online afsluiten. Zo kunt u zelf, op ieder moment van de dag, wanneer het u uitkomt uw zorgverzekering vergelijken en kiezen.”

Zorgverzekering kiezen: let op de verschillende basisverzekeringen

Voor veel mensen is een lagere premie een reden om over te stappen van zorgverzekeraar. Uiteraard is dat belangrijk, maar vergeet niet te kijken naar de verschillende basisverzekeringen. Ondanks dat de overheid vaststelt wat er in het basispakket van een zorgverzekering zit, zijn er verschillen. U kunt kiezen uit drie soorten:

  • Met een restitutieverzekering kunt u uw eigen zorgverlener (bijvoorbeeld ziekenhuis of apotheek) kiezen. De restitutieverzekering biedt dus vrije zorgkeuze en heeft vaak een hogere premie.
  • Bij een naturaverzekering kunt u alleen naar een zorgverlener gaan waarmee de verzekeraar een contract heeft. Gaat u naar een andere zorgverlener, dan krijgt u vaak een beperkt bedrag vergoed en de rest betaalt u zelf. De naturaverzekering is meestal goedkoper dan de restitutieverzekering.
  • Bij een budgetverzekering is een beperkt aantal zorgverleners (vaak ziekenhuizen) gecontracteerd en heeft u dus een beperkte keuze. Daardoor kan het zijn dat u verder moet reizen voor de benodigde zorg. Ook kan de hoogte van vergoedingen verschillen. Voor deze minder uitgebreide keuze betaalt u doorgaans een lagere premie.

In de online vergelijker van Vrieling kunt u bij de dekkingswensen invullen naar welk type basisverzekering uw voorkeur uitgaat.

Voor iedereen in het Vechtdal:de Vitaal Vechtdal Polis

Ook dit jaar biedt Vrieling de Vitaal Vechtdal Polis. Gerwin Lennips van Vitaal Vechtdal legt uit: “De Vitaal Vechtdal Polis is een aanvulling bovenop de landelijke zorgpolissen van ONVZ, Salland Zorgverzekeringen, De Amersfoortse en onze eigen Vrieling Zorgverzekering. Inwoners en werknemers uit het Vechtdal (gemeenten Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Coevorden en Twenterand) kunnen gebruikmaken van deze polis die veel voordelen biedt en niets extra kost!“ Meer info? www.vitaalvechtdalpolis.nl

Persoonlijk advies

Heeft u na het online vergelijken nog vragen of wilt u liever persoonlijk geholpen worden bij het maken van uw keuze? Nick en zijn collega’s helpen u graag. “En dat kan op allerlei manieren”, vertelt Nick. Bellen, mailen, chatten of stuur een WhatsApp-bericht. U kunt met al uw vragen bij ons terecht.”

Bellen: 0523 - 20 80 40
Mail: zorg@vrieling.nl
Whatsapp: 06 - 20 09 62 66