Nieuws

30-05-2013

Worden uw medische kosten op vakantie vergoed?

Uw zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland. Maar let op: daar zit een limiet aan! Over het algemeen dekt de basis zorgverzekering maximaal de kosten die u in Nederland kwijt zou zijn in een vergelijkbare situatie. Liggen de werkelijke kosten hoger? Dan moet u die zelf betalen! Tenzij u een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluit.

Zorgkosten buiten Europa

Vaak liggen de kosten voor medische zorg buiten Europa veel hoger dan in Nederland. Bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Daar kunnen kosten oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Sluit u een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Dan is dit gedekt. Sluit u geen reisverzekering of een reisverzekering zonder de dekking medische kosten? Dan moet u het verschil waarschijnlijk zelf bijbetalen.
 

Privéklinieken en staatsziekenhuizen

Maar ook in Europa is het verstandig om een reisverzekering met medische dekking te sluiten. In Europa worden toeristen vaak doorverwezen naar een privékliniek. En juist daar lopen de kosten hoog op. Zelf kiezen voor een staatsziekenhuis (waar tarieven lager liggen) is niet altijd een optie. De situatie in staatsziekenhuizen in bijvoorbeeld Griekenland beschrijven veel reissites als ‘erbarmelijk’. Verhalen over patiënten die op de gang worden gezet en vergeten worden, zijn niet ongewoon. Met de dekking medische kosten, worden de kosten van een medisch noodzakelijke behandeling in een privékliniek wel vergoed.

Vergoeding eigen risico zorgverzekering bij Vrieling ook vergoed

De (doorlopende) reisverzekering van Vrieling vergoedt bij medische kosten in het buitenland ook het eigen risico van uw zorgverzekering. Dit jaar is het verplicht eigen risico 350 euro per persoon + het eventuele vrijwillige eigen risico dat u heeft afgesloten om uw zorgpremie omlaag te brengen. Maar die dekking geldt niet voor elke reisverzekering! Heeft u ergens anders een reisverzekering afgesloten? Kijk dan voor u op vakantie gaat na of uw eigen risico wel wordt gedekt als u op vakantie medische kosten maakt.

Doorlopende reisverzekering

Nog geen reisverzekering afgesloten? Als u bij Vrieling een doorlopende reisverzekering afsluit ontvangt u het 1e jaar 25% korting op uw premie. Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger dan een eenmalige reisverzekering, zeker als u er per jaar meer dan één keer op uittrekt. Bovendien zijn alle korte uitstapjes en weekendjes weg automatisch verzekerd.

Heeft u vragen over de (doorlopende) reisverzekering van Vrieling of wilt u een offerte? Neem dan online contact op of bel 0523 – 28 27 26.