Nieuws

07-07-2015

Verzekeringen tijdens uw vakantie: hoe zit het ook alweer?

Als u op reis gaat, wilt u zeker weten, dat áls er iets onverwachts gebeurt, u goed verzekerd bent. Vooral in het buitenland waar u de taal, de regels en de ziekenhuizen niet kent! Daarom zetten wij voor u de verzekeringen die tijdens uw vakantie een rol spelen op een rijtje.

Reisverzekering

Worden uw eigendommen, zoals bagage of fototoestel, gestolen op vakantie? Dan dekt de reisverzekering tot een bepaalde hoogte alle kosten. Krijgt u een ongeluk op vakantie of bent u ziek? Dan worden ook deze kosten gedekt door de reisverzekering. Wel zo fijn, want vaak liggen de kosten van medische zorg in het buitenland veel hoger dan in Nederland. En uw basis zorgverzekering vergoedt maximaal de kosten die u in Nederland kwijt zou zijn in een vergelijkbare situatie. De reisverzekering vergoedt nog veel meer, uw adviseur bij Vrieling kan er meer over vertellen.

Kortlopende reisverzekering

Als u een reisverzekering afsluit, dan heeft u de keuze tussen een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Gaat u maximaal één keer per jaar op vakantie? Dan is de kortlopende reisverzekering ideaal. U sluit dan een reisverzekering af voor één reis en daarna stopt de verzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering, zeker als u er per jaar meer dan één keer op uittrekt. Bovendien zijn de meeste korte uitstapjes en weekendjes weg automatisch verzekerd.

Annuleringsverzekering

Als extra optie bij uw kortlopende of doorlopende reisverzekering kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten als u uw reis voortijdig annuleert. Bijvoorbeeld in verband met ernstige ziekte, een ongeval of overlijden van uzelf of een familielid. Een annuleringsverzekering moet echter wel binnen 7 werkdagen na de definitieve boeking afgesloten worden. Een annuleringsverzekering die gekoppeld is aan de kortlopende reisverzekering geldt voor één reis. De annuleringsverzekering bij de doorlopende reisverzekering geldt voor alle reizen gedurende de looptijd van de verzekering. Heeft u al een doorlopende annuleringsverzekering afgesloten? Dan hoeft u geen actie te ondernemen als u op vakantie gaat, u bent immers doorlopend verzekerd!

Met de auto op vakantie? Vergeet dan niet uw pechhulpverzekering!

Gaat u deze zomer met de auto op vakantie naar het buitenland? Dan kan er altijd iets vervelends gebeuren. Met onze pechhulpverzekering staat er 24 uur per dag een monteur voor u klaar en is hulp altijd dichtbij. U kunt een pechhulpverzekering bij uw reisverzekering afsluiten of bij de verzekering van uw auto. Uw adviseur legt graag uit wat in uw situatie de beste optie is.

Heeft u vragen over de (doorlopende) reis- en annuleringsverzekering of de pechhulpverzekering van Vrieling of wilt u een offerte? Neem dan online contact op of bel
0523 – 28 27 26.