Nieuws

21-05-2014

Verhuisplannen? Wat doet u met uw huidige hypotheek?

Heeft u al een koopwoning, maar wilt u verhuizen? Dan moet u een keuze maken: gaat u uw huidige hypotheek meenemen en eventueel aanvullen of kiest u voor een andere hypotheek? Uw hypotheekadviseur van Vrieling helpt u bij het maken van deze keuze. Onder andere door uw huidige financiële situatie en uw wensen in kaart te brengen.

Stap 1: alles begint bij inzicht

Als u gaat verhuizen, dan zijn uw woonwensen waarschijnlijk veranderd. U gaat bijvoorbeeld groter of juist kleiner wonen. Naast woonwensen is uw financiële situatie wellicht ook veranderd. U heeft meer te besteden, of juist minder. Deze en andere factoren bepalen of u goed zit bij uw huidige geldverstrekker of dat u beter af bent bij een andere geldverstrekker met andere voorwaarden. Daarom begint uw hypotheekadviseur met het in kaart brengen van uw wensen en financiële situatie. Op die manier weet u ook hoeveel u op dit moment kunt lenen en krijgt u inzicht in uw eventuele nieuwe maandlasten.

Stap 2: uw woning verkopen

Heeft u de keuze gemaakt om daadwerkelijk te verhuizen? Dan moet u in de meeste gevallen eerst uw huidige woning verkopen, voordat u een nieuwe woning koopt. Als u al eerder wilt verhuizen, kunt u kiezen voor een overbruggingskrediet als uw woning nog niet verkocht is. Of u koopt de nieuwe woning onder voorbehoud van verkoop van de eigen woning.
Uw makelaar adviseert u voor welke prijs u uw huidige woning in de verkoop kunt zetten en promoot uw woning bij het grote publiek. Daarnaast neemt een makelaar u al het werk uit handen als het gaat om bezichtigingen, vragen van geïnteresseerden, onderhandelingen, etc. En is uw woning verkocht? Dan zorgt de makelaar ervoor dat de verkoop juridisch goed wordt afgewikkeld. Lees hier de negen stappen die de makelaars van Vrieling met u kunnen doorlopen om uw woning te verkopen.

Stap 3: een hypotheek afsluiten

Heeft u uw huidige woning verkocht? Of kiest u voor een overbruggingskrediet? Dan kunt u voor uw nieuwe woning een hypotheek afsluiten. Uw hypotheekadviseur bij Vrieling zoekt op dat moment een geldverstrekker met de, voor u, beste voorwaarden en de laagste hypotheekrente. Kiest u voor een andere geldverstrekker dan u nu heeft? Dan zorgt uw hypotheekadviseur voor de overstap.

Meer weten?

Wilt u weten hoeveel u op dit moment kunt lenen en wat de bijbehorende maandlasten zijn? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur: 0523 – 28 27 27 of laat uw gegevens op de website achter en wij bellen u terug.