Nieuws

26-05-2015

Starter op de woningmarkt?
Dit is dé ideale tijd om een woning te kopen

Kopen lijkt als starter op de woningmarkt vaak onmogelijk. Maar juist nu is het voor starters aantrekkelijk om een woning te kopen! Waarom?

  • Er staan veel huizen te koop met een gunstige prijs
  • De hypotheekrente is historisch laag
  • U ontvangt renteaftrek bij een annuïtaire of lineaire hypotheek
  • De overdrachtsbelasting is maar 2% (voor 1 juli 2012 was het tarief nog 6%)
  • Gunstige regelingen bij hulp van ouders
  • Meer mogelijkheden met de starterslening

Starterslening in de gemeente Hardenberg
Als u voor het eerst een huis koopt, kan dat een forse investering zijn. Om u bij de financiering te ondersteunen, biedt de gemeente Hardenberg koopstarters op de woningmarkt een starterslening aan. Alle typen koopwoningen tot de maximale verwervingskostengrens van € 192.240 in de hele gemeente Hardenberg kunnen in aanmerking komen voor de starterslening. Concreet betekent dit dat zowel een bestaande als een nieuwbouwwoning maximaal € 181.358 mag kosten om voor de regeling in aanmerking te komen.

Geïnteresseerd in de starterslening?
Op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) staat meer informatie over de starterslening, en kunt u bepalen of u hiervoor in aanmerking komt. Bent u benieuwd hoe de starterslening in de Gemeente Hardenberg - de gemeente waar onze kantoren zijn gevestigd - is geregeld? Bezoek dan de website Hardenberg.nl. Liever in een andere gemeente wonen? Bekijk dan op de website van SVn of die gemeente ook startersleningen verstrekt.

Afspraak maken
Wilt u een hypotheek in combinatie met de starterslening afsluiten? Dan zorgen wij niet alleen voor een goed hypotheekadvies en de juiste begeleiding. Wij verzorgen ook het hele traject met betrekking tot de starterslening. Voor starters op de woningmarkt hebben wij een speciaal adviestarief. Maak voor meer informatie gerust een vrijblijvende afspraak.