Nieuws

14-07-2015

RegioBank viert 50.000e Zilvervlootrekening met prijswedstrijd

Sinds de herintroductie van Zilvervloot Sparen eind 2012, openden maar liefst 50.000 jonge klanten deze spaarrekening bij de RegioBank. De RegioBank in Dedemsvaart viert dit met een prijswedstrijd voor alle Zilvervlootspaarders.

Bij de Zilvervlootrekening ontvangen spaarders, naast de jaarlijkse rente, een premie van maximaal 10 procent. Veel ouders kennen de Zilvervloot  nog uit hun eigen jeugd. Zilvervloot Sparen was vanaf 1958 enorm populair tot de overheid in 1992 de regeling stopte.
Vanaf de geboorte tot het 18de levensjaar kan geld worden ingelegd. De rekening moet wel uiterlijk in het 15de levensjaar worden geopend. De maximale inleg bedraagt € 600 per jaar. Per volgemaakt spaarjaar ontvangen spaarders een premie van 1% over de inleg, met een maximum van 10%. Vaak zijn het de ouders en opa’s en oma’s die op deze manier een mooi bedrag voor hun (klein)kinderen bij elkaar sparen.

De mijlpaal van 50.000 rekeningen wordt bij de RegioBank in Dedemsvaart gevierd met een prijswedstrijd. Iedereen die al een Zilvervlootrekening heeft geopend, heeft inmiddels een brief gehad met een Zilvervloot kleurplaat (voor kinderen van 4 t/m 10 jaar) of een kaart met een slagzin om af te maken (kinderen van 11 t/m 14 jaar). Iedereen die voor 15 augustus een Zilvervlootrekening opent, krijgt de informatie van de adviseur. Na 15 augustus worden de winnaars gekozen door een professionele en onafhankelijke jury die bestaat uit Wouter de Vries (copy writer en redacteur) en Chris Weijenberg (grafisch vormgever en beeldend kunstenaar). De mooiste kleurplaat en de origineelste slagzin worden beloond met een cadeaubon ter waarde van € 25 en een cadeau.

De RegioBank in Dedemsvaart is onderdeel van Vrieling Adviesgroep en gevestigd aan de Langewijk 47. Van maandag tot en met vrijdag is de bank geopend van 9.00 tot 17.00 uur, met een pauze van 12.30 tot 13.15 uur.