Nieuws

26-05-2015

Profiteren van de lage hypotheekrente

De hypotheekrente is in 10 jaar nog nooit zo laag geweest. In 2008 was de rente voor 10 jaar vast bijna twee keer zo hoog als nu. Koopt u nu een andere woning? Dan profiteert u hier direct van. Maar ook als u geen andere woning koopt, kunt u wellicht profiteren van de lage rente.

Als u een andere woning koopt en u heeft geen woning te verkopen, dan is uw voordeel het grootst. U profiteert niet alleen van de lage hypotheekrente, maar ook van de relatief lage woningprijzen. Bovendien is het woningaanbod groot, u heeft dus de keuze!

Uw huidige hypotheek oversluiten
Heeft u al een eigen woning en bent u niet van plan te gaan verhuizen? Dan kunt u uw huidige hypotheek wellicht oversluiten. Dat kan bij uw huidige geldverstrekker of bij een andere voordelige geldverstrekker. De kans is wel groot dat u een boete krijgt voor het afkopen van de rente. Bij het oversluiten naar een andere geldverstrekker kunnen er bovendien meerdere kosten bijkomen zoals notariskosten, taxatiekosten en NHG-kosten. De hypotheekadviseurs van Vrieling rekenen graag voor u uit of het zinvol is uw rente af te kopen. In bepaalde gevallen kunt u de kosten namelijk terugverdienen. Bij het einde van uw rentevastperiode kunt u zonder boete voor het afkopen van de rente overstappen naar een andere geldverstrekker. Ook hiervoor maken wij graag een berekening.

Meer informatie of wilt u weten hoeveel u kunt lenen?
Maak dan een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs. Een eerste afspraak is geheel vrijblijvend en de kosten nemen wij voor onze rekening. Bel hiervoor 0523 - 28 27 27.