Nieuws

03-10-2010

Verbouwen of verhuizen? Profiteer nu van de BTW-verlaging!

#########Ruimtegebrek is een veel gehoorde reden waarom mensen uitkijken naar een andere woning. Maar waarom verhuizen als verbouwen nu wellicht de meest aantrekkelijke optie is? 

Met ingang van 1 oktober 2010 is het BTW-tarief op het arbeidsloon voor een verbouwing verlaagd van 19 naar 6 procent. Deze BTW-verlaging geldt alleen voor arbeidsloon en niet voor materialen. De maatregel is alleen van toepassing op renovatie en herstel van woningen. Daarbij kunt u denken aan het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden, van (delen van) de woning. Ook bijvoorbeeld het vervangen van de cv-installatie valt hieronder. De te verbouwen woning moet wel minimaal 2 jaar oud zijn. 

Wilt u van de voordelige BTW-regeling profiteren? Wacht dan niet te lang, want de werkzaamheden moeten tussen 1 oktober 2010 en 1 juli 2011 afgerond zijn. Is dat niet het geval, dan geldt het normale tarief van 19%.

Door deze BTW-verlaging en de lage hypotheekrente van dit moment wordt het nu dus wel heel aantrekkelijk om uw verbouwingsplannen te realiseren. Wilt u graag een gesprek met onze hypotheekadviseur? Dat kan! Bel voor het maken van een afspraak 0523 - 28 27 27.