Nieuws

26-05-2015

Past uw hypotheek nog bij u?

Het is misschien al jaren geleden dat u uw hypotheek heeft afgesloten, maar uw wensen, behoeften en uw financiële situatie zijn wellicht veranderd. Een nieuw huis, een nieuwe uitdaging in uw carrière, trouwen, kinderen, u ontvangt een erfenis, u gaat (binnenkort) met pensioen. Past uw hypotheek nog wel bij u?

U heeft op dit moment minder te besteden
Toen u uw hypotheek heeft afgesloten heeft uw hypotheekadviseur rekening gehouden met uw situatie en inkomsten op dat moment. Op dit moment heeft u wellicht minder te besteden dan een aantal jaren terug. Door uw huidige hypotheek aan te passen of te kiezen voor een andere hypotheekvorm kunnen uw maandlasten misschien (tijdelijk) omlaag.

U heeft in de toekomst minder te besteden
Gaat u binnenkort met pensioen? Dan kan het zijn dat u minder te besteden heeft. Het is dan prettig als de maandlasten van uw hypotheek omlaag gaan. Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Zoals het aanpassen van uw hypotheek of door nu alvast extra af te lossen.

U heeft op dit moment meer te besteden
Zijn uw kinderen het huis uit, heeft u promotie gemaakt of heeft u een schenking of erfenis ontvangen? Dan heeft u waarschijnlijk meer te besteden dan toen u uw hypotheek afsloot. Het kan dan financieel interessant zijn om extra af te lossen op uw hypotheek of in te leggen op uw (bank)spaarrekening.

Advies nodig?
Het is best complex om een hypotheek aan te passen, om over te stappen naar een andere hypotheek of om extra af te lossen. Aan alle mogelijkheden zitten voor- en nadelen. Wilt u hier meer over weten? Maak dan een afspraak met uw hypotheekadviseur: bel 0523 - 28 27 27 of stuur een mailtje naar hypotheken@vrieling.nl.