Nieuws

21-05-2014

Ook een hypotheek zonder vast arbeidscontract

Vaak krijgen wij bij Vrieling Hypotheken de vraag of je wel een hypotheek kunt afsluiten zonder vast contract bij een werkgever. Een vast contract is geen voorwaarde voor een hypotheek. Dus ja, je kunt een hypotheek afsluiten zonder vast contract. Hierbij geldt een aantal regels die we graag aan u uitleggen.

Werkgeversverklaring

Heeft u op dit moment geen vast contract, maar heeft uw werkgever wel de intentie om u in de toekomst een vast contract aan te bieden? Dan vraagt de geldverstrekker om een werkgeversverklaring met intentieverklaring. Hoewel tegenwoordig niemand de garantie heeft op een vaste baan (zelfs mensen mét vast contract niet), gaat de geldverstrekker ervan uit dat met deze werkgeversverklaring het inkomen voor de toekomst stabiel is. Wil de werkgever geen intentieverklaring afgeven? Dan wordt u gezien als flexwerker.

Bij seizoenswerk, uitzend-, oproep- of invalkracht (flexwerker)

Als u een flexibele arbeidsrelatie heeft met uw werkgever, dan is de zekerheid dat u ook in de toekomst uw hypotheek kunt bepalen minder. Omdat op uw werkgeversverklaring geen intentieverklaring staat, kijkt de geldverstrekker naar het inkomen uit het verleden. Uw inkomen wordt bepaald aan de hand van het gemiddelde van de drie voorgaande kalenderjaren. Hiervoor hebben wij uw salarisstroken en jaaropgaven nodig van de afgelopen drie kalenderjaren. Is uw inkomen van het laatste jaar lager dan het gemiddelde, dan moeten wij (op verzoek van de geldverstrekker) het laatste jaarinkomen aanhouden om te berekenen hoeveel u kunt lenen.

Hoeveel kunt u lenen?

Wilt u een berekening van het bedrag dat u op dit moment kunt lenen? En wilt u weten welke maandlasten hierbij horen? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur bij Vrieling. Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Bel 0523 – 28 27 27 of laat uw gegevens op de website achter en wij bellen u terug.