Nieuws

04-06-2013

Nieuwe auto? Voorkom een boete van € 390 !

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) controleert regelmatig op de naleving van de verzekeringsplicht. Autobezitters ontvangen steeds sneller een boete omdat de auto niet verzekerd is. Dat niet iedereen eraan denkt om de verzekeraar te informeren over de aankoop, merkt ook Vrieling. Wij horen regelmatig dat onze klanten de verzekering vergeten én een boete van € 390 hebben ontvangen.

Als u een auto op uw naam zet, dan moet deze auto direct verzekerd zijn. U moet dus van tevoren of ter plekke iets doorgeven aan uw huidige of nieuwe verzekeraar. Voor een aantal jaren terug werd u pas beboet voor een onverzekerde auto als u werd aangehouden of de RDW eens in de zoveel tijd een steekproef deed. Maar tegenwoordig houdt de RDW elke dag in zijn administratie bij welke auto er wel en niet verzekerd is.

Ruilt u uw auto in of verkoopt u uw auto? Dan kan deze pas bij de verzekering afgemeld worden als de auto op naam is gezet van een ander (u bent dan gevrijwaard). Tot die tijd bent u verantwoordelijk voor de verzekering!

Schors een voertuig dat u niet gebruikt
Bent u van plan met uw voertuig tijdelijk of definitief niet op de openbare weg te komen, dan kunt u dit voertuig bij de RDW schorsen. U hoeft gedurende de schorsing (één jaar, tenzij u verlengt) uw voertuig dan niet APK te keuren, niet WA te verzekeren of er motorrijtuigenbelasting voor te betalen.
Haalt u het voertuig wel uit de verzekering, maar vergeet u het te schorsen, dan krijgt u een boete.

Waarschuwing of boete van het RDW ontvangen, maar wel verzekerd?
Bel dan direct Vrieling (als u de auto op de gecontroleerde datum bij ons verzekerd had). Wij sturen dan een ‘Artikel 34 WAM-verklaring’ naar het Openbaar Ministerie met de mededeling dat u wel verzekerd was.

Nieuwe/andere auto?
Bent u van plan binnenkort een nieuwe/andere auto te kopen? Bel dan 0523 – 28 27 26 of bereken online uw premie voor de autoverzekering. Wij helpen u graag met het regelen van de verzekering, zodat u zorgeloos kunt rondrijden!


Bron: Centraal Justitieel Incassobureau