Nieuws

17-06-2014

Met de auto op vakantie naar het buitenland?

De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zonder zorgen te genieten! Een goede voorbereiding helpt u voorkomen dat u tijdens uw vakantie ongewenst voor verrassingen komt te staan.

Reisverzekering met automobilistenhulp afsluiten

Gaat u met de auto op vakantie naar het buitenland? Zorg dan voor een goede reisverzekering met een extra module voor automobilistenhulp. Laat uw vakantie vooral niet verpesten door autopech in het buitenland. Wilt u meer informatie over een reisverzekering of over de extra module automobilistenhulp? Neem dan contact op met uw adviseur.

Zorg ervoor dat uw auto gecheckt is

Pech onderweg kan iedereen overkomen. Toch kunt u in een aantal gevallen de situatie vermijden door uw auto regelmatig te laten nakijken of kijk uw auto zelf van te voren goed na. Controleer het oliepeil voor vertrek en de spanning van uw autobanden. Laat het niveau en de kwaliteit van de koelvloeistof tijdig controleren en zorg dat u voldoende ruitenvloeistof heeft. Ook de controle van de remvloeistof en de remolie is erg belangrijk.
Controleer ook voor vertrek of het reservewiel, het gereedschap om het reservewiel te vervangen, de sleepkabel, de gevarendriehoek en reserve lampjes aanwezig zijn. Ook in dit geval is een goede voorbereiding het halve werk.

Niet vergeten: Creditcard

Wanneer u met de auto op vakantie naar het buitenland gaat, bestaat het risico dat u door technische problemen niet meer verder kunt rijden. Met de Vrieling automobilistenhulpverzekering voor binnen- en buitenland verzorgt de alarmcentrale voor u vervangend vervoer als uw auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden. U kunt verder rijden in een huurauto, waarvan de verzekeraar de kosten voor zijn rekening neemt.
Vergeet echter niet uw creditcard! Mocht u door een calamiteit gebruik moeten maken van een huurauto, dan vraagt het verhuurbedrijf om een creditcard voor een zekerheidsstelling (ook als borg in het geval van boetes en schades). Heeft u nog geen creditcard? Vraag dan uw bank om de mogelijkheden of bel de RegioBank: 0523 - 28 27 26.