Nieuws

03-01-2017

Meer flexwerkers een hypotheek

Het kopen van een eigen huis wordt voor steeds meer flexwerkers mogelijk. Per 1 januari 2017 sluiten negen uitzendbureaus aan bij de perspectiefverklaring. Een initiatief van Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis.  
De verklaring wordt op dit moment geaccepteerd door ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank en SNS.
 

Hoe werkt de perspectiefverklaring precies?

De perspectiefverklaring geeft flexwerkers de mogelijkheid om, in plaats van 3 jaar inkomen, op basis van 1 jaar inkomen een hypotheek aan te vragen. Ook NHG accepteert de perspectiefverklaring. 
De perspectiefverklaring geeft inzicht in het toekomstig arbeidsperspectief van de flexwerker. En daarmee de mogelijkheid om met arbeid inkomen te verdienen. Voor het verkrijgen van een perspectiefverklaring wegen opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie van de medewerker mee. 
 

Hoe vraagt u een perspectiefverklaring aan?

We kunnen ons voorstellen dat u graag wat meer informatie wilt over het aanvragen van een perspectiefverklaring. U kunt de perspectiefverklaring bij uw intercedent (uitzendorganisatie) aanvragen. Onderdeel van de perspectiefverklaring is een dossiercheck en een persoonlijk gesprek met een intercedent.
 

Aangesloten uitzendorganisaties 

Randstad, Tempo-Team, Yacht, Adecco (met labels Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison), Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Timing Uitzendteam, YoungCapital, Actief Werkt!, OTTO Work Force en ManpowerGroup.
 
Wilt u meer informatie over het aanvragen van een hypotheek als flexwerker? Neem dan contact op met Vrieling Hypotheken.