Nieuws

26-05-2015

In 2015 leent u maximaal 103% van de marktwaarde

Naast de inkomenseis telt voor geldverstrekkers ook de marktwaarde van de woning voor de hoogte van de lening. Voor een bestaande woning mag u in 2015 maximaal 103% van de marktwaarde lenen (eventueel na verbouwing). Vorig jaar kon u nog 104% van de marktwaarde lenen. Het percentage gaat elk jaar omlaag met 1%. In 2018 mag de maximale hypotheek niet hoger zijn dan de marktwaarde van de woning (100%).

Wat betekent dit voor u?
Omdat u steeds minder kan lenen, moet u de bijkomende kosten in de toekomst steeds meer zelf betalen (buiten de hypotheek om). Onder bijkomende kosten verstaan we onder andere notariskosten, kosten voor het hypotheekadvies, NHG-kosten en de overdrachtsbelasting.

Sparen voor bijkomende kosten
Bent u van plan om in de toekomst een (nieuwe) woning te kopen? Dan kunt u de bijkomende kosten zelf financieren als u hiervoor geld beschikbaar hebt. Heeft u dit niet? Start dan nu alvast met sparen. Met Eigen Huis Sparen van de RegioBank spaart u tegen een aantrekkelijke variabele rente (in mei 2015: maar liefst 1,55% rente*).

De voordelen van Eigen Huis Sparen
Met Eigen Huis Sparen spaart u bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag. Ook als u al een huis heeft, kunt u sparen met Eigen Huis Sparen voor de aflossing van de hypothecaire geldlening van uw eigen woning.

  • Sparen voor startkapitaal voor eigen koop- of huurwoning.
  • Sparen voor aflossing van de hypothecaire geldlening van uw eigen woning.
  • Aantrekkelijke variabele rente van 1,55%*
  • Geen minimale of maximale inleg. U bepaalt dus helemaal zelf wat u spaart.
  • Uw geld is altijd beschikbaar.
  • U betaalt geen opnamekosten (indien het bedrag gebruikt wordt voor één van de doelen waar Eigen Huis Sparen voor bedoeld is).

Meer weten?
Om te bepalen wat u kunt lenen maakt u een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs. Wilt u een spaarrekening openen? Dan is de RegioBank van Vrieling er voor u. Bel 0523 – 28 27 26 voor meer informatie of een vrijblijvende rentevergelijking met uw huidige spaarrekening.

* Variabele rente op jaarbasis. Rentewijzigingen voorbehouden.