Nieuws

09-10-2015

Gaat u op wintersport? Vergeet uw reisverzekering niet!

Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten als u op vakantie gaat. Gaat u op wintersport? Dan is het ook belangrijk dat u de optionele dekking ‘wintersport’ meeverzekert op uw reisverzekering. Ook adviseren wij u een aanvullende dekking te nemen voor medische kosten. Waarom? Wij leggen het u graag uit!

Wintersportdekking
De basis reisverzekering (zonder optionele dekkingen) biedt geen dekking als er iets gebeurt tijdens het skiën of snowboarden. Breekt u bijvoorbeeld uw been en moet u met de ‘banaan’ of de helikopter de berg af? Dan komen de kosten geheel voor uw eigen rekening. Ook als er iets gebeurd met uw (gehuurde) wintersportuitrusting is dit niet verzekerd. Vergeet dus niet om uw wintersportdekking te activeren als u op wintersport gaat!

Medische kosten
Uw zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland. Maar let op: daar zit een limiet aan! Over het algemeen dekt de basis zorgverzekering maximaal de kosten die u in Nederland kwijt zou zijn in een vergelijkbare situatie. Liggen de werkelijke kosten hoger? Dan moet u die zelf betalen! Tenzij u een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluit.

Zorgkosten buiten Europa
Vaak liggen de kosten voor medische zorg buiten Europa veel hoger dan in Nederland. Bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Daar kunnen kosten oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Sluit u een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Dan is dit gedekt. Sluit u geen reisverzekering of een reisverzekering zonder de dekking medische kosten? Dan moet u het verschil waarschijnlijk zelf bijbetalen.

Privéklinieken en staatsziekenhuizen
Maar ook in Europa is het verstandig om een reisverzekering met medische dekking te sluiten. In Europa worden toeristen vaak doorverwezen naar een privékliniek. En juist daar lopen de kosten hoog op. Zelf kiezen voor een staatsziekenhuis (waar tarieven lager liggen) is niet altijd een optie. Met de dekking medische kosten, worden de kosten van een medisch noodzakelijke behandeling in een privékliniek wel vergoed.

Vergoeding eigen risico zorgverzekering bij Vrieling ook vergoed
De (doorlopende) reisverzekering van Vrieling vergoedt bij medische kosten in het buitenland ook het eigen risico van uw zorgverzekering. Dit jaar is het verplicht eigen risico 375 euro per persoon + het eventuele vrijwillige eigen risico dat u heeft afgesloten om uw zorgpremie omlaag te brengen.

Maar die dekking geldt niet voor elke reisverzekering! Heeft u ergens anders een reisverzekering afgesloten? Kijk dan voor u op vakantie gaat na of uw eigen risico wel wordt gedekt als u op vakantie medische kosten maakt.

Doorlopende reisverzekering
Nog geen reisverzekering afgesloten? Als u bij Vrieling een doorlopende reisverzekering afsluit ontvangt u het 1e jaar 25% korting op uw premie. Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger dan een eenmalige reisverzekering, zeker als u er per jaar meer dan één keer op uittrekt. Bovendien zijn alle korte uitstapjes en weekendjes weg automatisch verzekerd.

Heeft u vragen over de (doorlopende) reisverzekering van Vrieling of wilt u een offerte? Neem dan online contact op of bel 0523 – 28 27 26.