Nieuws

09-10-2015

Drie op de tien Nederlanders kan uitvaartkosten niet betalen

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 56.103 Nederlanders van 18 jaar en ouder in opdracht van Monuta. Heeft u hier wel eens over nagedacht?

30% van de Nederlanders heeft geen uitvaartverzekering
De kosten van een uitvaart bedragen al snel € 8.000,-. Op de vraag of men als nabestaande deze kosten binnen een betalingstermijn van 30 dagen zou kunnen betalen als een dierbare overlijdt, geeft 29% van de ondervraagden aan hiervoor geen enkele mogelijkheid te zien. Toch heeft zo’n 30% van de Nederlanders geen uitvaartverzekering.

De kosten van een uitvaart
Om uw nabestaanden niet met onverwachte kosten achter te laten kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Welke uitvaartverzekering past bij mij? Dat is een veel gehoorde vraag. Hier is echter geen eenvoudig antwoord op. Gemiddeld kost een crematie € 7.000, terwijl een begrafenis al gauw

€ 8.000,- kost. De keus voor begraven of cremeren is dus belangrijk bij het bepalen van het verzekerde bedrag. Via de uitvaartkostenmeter van Monuta kunt u een inschatting maken van het bedrag dat u denkt kwijt te zijn voor uw uitvaart en/of die van uw gezinsleden.

Soort uitvaartverzekering
Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten kunt u kiezen voor een pakket met diensten, producten en een vrij te besteden bedrag. Monuta verzorgt dan de uitvaart en het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken voor aanvullende uitvaartkosten. U kunt er ook voor kiezen om een verzekering af te sluiten waarbij alleen een geldbedrag vrijkomt. Dat wordt ook wel een kapitaal uitvaartverzekering genoemd.

Meer informatie?
Uiteraard kan uw adviseur bij Vrieling u alles vertellen over de verschillende uitvaartverzekeringen en de bijbehorende premies. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op: 0523 – 28 27 26 of stel uw vraag online.