Nieuws

29-10-2013

De starterslening in de gemeente Hardenberg?
 

Als u voor het eerst een huis koopt, kan dat een forse investering zijn. Om u bij de financiering te ondersteunen, biedt de gemeente Hardenberg koopstarters op de woningmarkt een starterslening aan.

Met een starterslening kunt u het verschil overbruggen tussen de verwervingskosten (koopstom + bijkomende kosten) van uw eerste koopwoning en het bedrag dat u volgens de NHG-normen maximaal hypothecair kunnen lenen.
Door financiële samenwerking van de gemeente Hardenberg, woningstichting Beter Wonen Vechtdal en de provincie Overijssel is er op dit moment budget beschikbaar voor startersleningen. De starterslening wordt in opdracht van de gemeente door de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) verstrekt.

Hoe werkt de starterslening?

 • Uw totale financiering bestaat uit een hypothecaire lening bij een geldverstrekker naar keuze en een tweede hypothecaire lening (starterslening) die u afsluit bij SVn.
 • De eerste drie jaar is de starterslening renteloos en aflossingsvrij.
 • Na 3, 6, 10 en 15 jaar kan uw inkomen worden getoetst door SVn. Afhankelijk van de stijging van uw inkomen gaat u voor de starterslening rente betalen. Zodra het inkomen het toelaat, gaat u ook aflossing betalen.
 • Bij verkoop van de woning lost u de starterslening af.
 • De starterslening bedraagt maximaal € 30.000.

 • Woningtypen

  Alle typen koopwoningen tot de maximale verwervingskostengrens van € 192.240 in de hele gemeente Hardenberg kunnen in aanmerking komen voor de starterslening. Concreet betekent dit dat zowel een bestaande als een nieuwbouwwoning maximaal € 183.085 mag kosten om voor de regeling in aanmerking te komen.

  Voorwaarden

  Om in aanmerking te komen voor een starterslening gelden de volgende voorwaarden:

  • U bent een inwoner van de gemeente Hardenberg, u hebt in de laatste 10 jaar minimaal 5 jaar in de gemeente Hardenberg gewoond, of u werkt in de gemeente Hardenberg.
  • De lening is bestemd voor uw eerste koopwoning.
  • De maximale leencapaciteit binnen de NHG-normen moet volledig benut zijn.
  • De koopprijs van de woning is maximaal € 183.085.
  • De woning staat in de gemeente Hardenberg.

  Aanvragen

  Als u de eerste hypothecaire lening afsluit via Vrieling Hypotheken regelen wij de aanvraag van de starterslening bij de gemeente Hardenberg. Wilt u een woning kopen buiten de gemeente Hardenberg? Ook dan kunt u wellicht een starterslening afsluiten. Uiteraard helpen wij u daar ook mee. Wilt u weten hoeveel u kunt lenen in combinatie met een starterslening? De hypotheekadviseurs van Vrieling rekenen het vrijblijvend voor u uit. Maak een afspraak via 0523 – 28 27 27 of bezoek één van onze kantoren in Dedemsvaart of Hardenberg.