Nieuws

18-03-2013

Crisis vervelend? Niet voor starters op de woningmarkt!

Kopen lijkt vaak onmogelijk, helemaal in deze ‘crisistijd’. Maar hoe gekt het ook klinkt, juist nu is het voor starters aantrekkelijk om een woning te kopen! Waarom?

•    Er staan veel huizen te koop met een gunstige prijs
•    De rente is relatief laag
•    Renteaftrek bij een annuïtaire of lineaire hypotheek
•    De overdrachtsbelasting is maar 2%
•    Gunstige regelingen bij hulp van ouders
•    Meer mogelijkheden met de starterslening

Meer budget voor de starterslening

Het kabinet trekt in 2013 meer geld uit voor startersleningen. € 50 miljoen in plaats van de geplande € 20 miljoen. Startersleningen worden voor de helft gefinancierd door de rijksoverheid, de andere helft door de gemeente. Doordat het kabinet meer geld beschikbaar stelt, kunnen in 2013 ongeveer 11.000 startersleningen afgesloten worden. Ter vergelijking: in 2012 zijn 4.000 startersleningen afgesloten.

Geïnteresseerd in de starterslening?

Op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) staat meer informatie over de starterslening, en kunt u bepalen of u hiervoor in aanmerking komt. Bent u benieuwd hoe de starterslening in de Gemeente Hardenberg - de gemeente waar onze kantoren zijn gevestigd - is geregeld? Bezoek dan de website Hardenberg.nl.

Afspraak maken

Wilt u een hypotheek in combinatie met de starterslening afsluiten? Dan zorgen wij niet alleen voor een goed hypotheekadvies en de juiste begeleiding. Wij verzorgen ook het hele traject met betrekking tot de starterslening. Maak voor meer informatie gerust een vrijblijvende afspraak.