Particulier nieuws

17-07-2018

Overstappen van bank lastig? Niet met de RegioBank overstapservice

Overstappen naar een andere bank? Met de gratis Overstapservice van RegioBank is het heel makkelijk om over te stappen naar RegioBank. Overstappen naar de RegioBank is dus zo gebeurd. Onze adviseurs helpen u graag om deze overstap snel te regelen.

Lees verder

17-07-2018

Huizenkoper bij onafhankelijk adviseur goedkoper uit dan bij bank

Huizenkopers die een nieuwe hypotheek afsluiten, betalen bij een bank 0,67% meer hypotheekrente ten opzichte van de scherpste aanbieding in de markt. Via een onafhankelijk adviseur is dat verschil kleiner: 0,3%. Bij een looptijd van 10 jaar scheelt dat gemiddeld circa € 8.000. Dat blijkt uit onderzoek van Hypotheekonderzoek.nl.

Lees verder

17-07-2018

Vakantietips voor een zorgeloze vakantie

Heerlijk op vakantie naar de Costa del Sol of genieten van de Griekse zon? Met deze vakantietips begint u goed aan uw reis.

Lees verder

11-07-2017

Check de bandenspanning

Zomervakantie! Nederland gaat massaal op pad met de auto, camper en/of caravan. Een heerlijk gevoel van vrijheid. Voor een goed verloop van uw vakantie is het belangrijk om vier zaken extra te controleren: de banden. Autobezitters weten vaak niet wat de juiste bandenspanning is en dat deze moet worden verhoogd als de auto zwaarder is beladen.

Lees verder

04-07-2017

Autovakantie? Vergeet uw creditcard niet!

Gaat u met de auto op vakantie naar het buitenland? Dan bestaat het risico dat u door technische problemen niet meer verder kunt rijden. Met de Vrieling pechhulpverzekering voor binnen- en buitenland verzorgt de alarmcentrale voor u vervangend vervoer als uw auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden. U kunt verder rijden in een huurauto, waarvan de verzekeraar de kosten voor zijn rekening neemt. Vergeet echter niet uw creditcard! 

Lees verder

31-01-2017

IB-aangifte 2012, bewaar hem!  

Voor iedereen die gebruik wil maken van het overgangsrecht bij hypotheken is het van belang de IB-aangifte 2012 te bewaren. De meeste mensen bewaren belastingaangiften tot 5 jaar na dato. Echter het is van belang dat de IB-aangifte 2012 apart, langer, bewaard blijft.
 
Lees verder

24-01-2017

Wat is er veranderd in 2017?

Elk jaar zijn er weer een aantal financiële en hypotheek gerelateerde aanpassingen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

18-01-2017

Gaat de hypotheekrente stijgen in 2017? 

Onder invloed van de lage marktrentes is de hypotheekrente de afgelopen jaren gedaald tot een historisch laag niveau. Dit geldt zowel voor de korte rentevast periodes tot 1 jaar vast als de lange rentevast periodes, bijvoorbeeld 10 jaar vast. Wat zijn de verwachtingen voor 2017? 
 
Lees verder

13-01-2017

BKR registratie en de maximale hypotheek

Hoe zit het nu allemaal precies? Het Bureau Kredietregistratie houdt van alle Nederlanders bij of ze leningen hebben afgesloten. Als u een lening of krediet afsluit krijgt u een positieve registratie. Bouwt u een betalingsachterstand op, dan kan dat veranderen in een negatieve registratie. Dit kan gevolgen hebben voor uw hypotheek.

Lees verder

11-01-2017

Rentemiddeling 

Met rentemiddeling kunt u mogelijk uw hypotheekrente en maandlasten verlagen. Dit is vooral interessant als uw rentevaste periode nog enkele jaren duurt, terwijl de huidige rente fors lager is. Dankzij rentemiddeling profiteert u toch van de lage rente. 
 
Lees verder

03-01-2017

Meer flexwerkers een hypotheek

Het kopen van een eigen huis wordt voor steeds meer flexwerkers mogelijk. Per 1 januari 2017 sluiten negen uitzendbureaus aan bij de perspectiefverklaring. Een initiatief van Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis.
De verklaring wordt op dit moment geaccepteerd door ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank en SNS.

Lees verder

25-08-2016

Verdien tot 25% premiekorting met Trials

Samen met Trials organiseert Vrieling Verzekeringen op zaterdag 10 september 2016 een rijvaardigheidstraining voor iedereen van 18 t/m 23 jaar. Doe je mee? Dan kun je tot wel 25% korting op je autoverzekering bij Vrieling ontvangen.

Lees verder

21-07-2016

Belang van vaccinaties, ook binnen Europa

Een kwart van alle reizigers gaat zonder vaccinatie op reis naar een risicoland. Onwetendheid is hiervan de belangrijkste oorzaak. De meeste reizigers weten wel dat zij inentingen nodig hebben als zij reizen naar minder ontwikkelde landen of landen waar het met de hygiëne slechter gesteld is dan in Nederland. Maar ook in Europa lopen reizigers kans op infectieziekten als hepatitis A en DTP. Wij raden aan om u goed te verdiepen in de benodigde inentingen. Want niets is zo vervelend als ziek worden tijdens de vakantie.

Lees verder

12-07-2016

Tips voor autohuur in het buitenland

Het huren van een auto of camper in het buitenland is een ontspannende manier van reizen. Het geeft u veel bewegingsvrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Maar wat als u schade veroorzaakt? Of als er buiten uw schuld iets met het voertuig gebeurt? Autoverhuurbedrijven kunnen er hun eigen regels op nahouden. En dan kunt u als reiziger voor onaangename verrassingen komen te staan. Waar moet u op letten als u een auto gaat huren? In dit bericht vindt u enkele handige tips.

Lees verder

01-07-2016

Checklist autovakantie

Gaat u deze zomer met eigen auto op reis? Dan is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Waar moet u aan denken, welke voorbereidingen moet u treffen en wat moet u vooral niet vergeten mee te nemen. Voor iedereen die straks weer in de auto stapt om op weg te gaan naar zijn vakantiebestemming, zetten wij meer informatie op een rij.

Lees verder

14-06-2016

Mooier wonen voor nagenoeg hetzelfde geld? Laat die kans niet voorbij gaan.

Nog nooit was het zó aantrekkelijk om een (ander)huis te kopen. De hypotheekrente is lager dan ooit tevoren. Een unieke kans, niet alleen voor starters, maar vooral ook voor doorstromers. 
Lees verder

13-04-2016

Sparen voor een eigen huis?!

Wilt u in de toekomst een eigen huis kopen? Leuk! We hopen dat u het perfecte huis weet te vinden. Maar voordat u aan deze zoektocht begint, is het verstandig om eerst te bepalen of u voldoende eigen geld heeft om de bijkomende kosten te betalen. De bijkomende kosten, zoals notariskosten, taxatiekosten of advieskosten kunnen flink oplopen. Door veranderende regels moet u deze kosten, buiten de hypotheek om, vaak zelf betalen met uw eigen geld. Heeft u hulp nodig bij het sparen? De Regiobank heeft een speciale spaarrekening.

Lees verder

09-10-2015

Autoverzekering voor jonge bestuurders (t/m 23 jaar)

Bent u 23 jaar of jonger of is uw zoon/dochter 23 jaar of jonger? Dan leggen wij u graag uit waar u op moet letten als u een auto wilt verzekeren. Voor jonge bestuurders geldt namelijk een aantal bijzondere voorwaarden.

Lees verder

09-10-2015

Mag u iemand anders in uw auto, op uw bromfiets of uw trekker laten rijden?

Regelmatig krijgen wij de vraag of er andere personen (dan de verzekerde) in een auto, op de bromfiets of op de trekker mogen rijden. Ja, dat mag. Maar er gelden wel voorwaarden en die hebben vooral te maken met de ‘regelmatige bestuurder’. Wat en wie dat is, leest u hieronder.

Lees verder

09-10-2015

Drie op de tien Nederlanders kan uitvaartkosten niet betalen

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 56.103 Nederlanders van 18 jaar en ouder in opdracht van Monuta. Kunnen uw nabestaanden uw uitvaart betalen als u onverwacht overlijdt?

Lees verder

09-10-2015

Gaat u op wintersport? Vergeet uw reisverzekering niet!

Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten als u op vakantie gaat. Gaat u op wintersport? Dan is het ook belangrijk dat u de optionele dekking ‘wintersport’ meeverzekert op uw reisverzekering. Ook adviseren wij u een aanvullende dekking te nemen voor medische kosten. Waarom? Wij leggen het u graag uit!

Lees verder

14-07-2015

RegioBank viert 50.000e Zilvervlootrekening met prijswedstrijd

Sinds de herintroductie van Zilvervloot Sparen eind 2012, openden maar liefst 50.000 jonge klanten deze spaarrekening bij de RegioBank. De RegioBank in Dedemsvaart viert dit met een prijswedstrijd voor alle Zilvervlootspaarders.

Lees verder

07-07-2015

Aantrekkelijke rente én veel gemak bij de RegioBank

Vrieling houdt zich naast verzekeringen ook bezig met bankzaken. Dat doen we onder de naam RegioBank. Naast al het gemak van een lokale en kleinschalige bank (dichtbij, gewoon even binnenlopen en vertrouwde adviseurs), kunt u ook gewoon bankieren via internet of de mobiele app. En niet onbelangrijk: bij de RegioBank vindt u nog aantrekkelijke rentetarieven!

Lees verder

07-07-2015

Verzekeringen tijdens uw vakantie: hoe zit het ook alweer?

Als u op reis gaat, wilt u zeker weten, dat áls er iets onverwachts gebeurt, u goed verzekerd bent. Vooral in het buitenland waar u de taal, de regels en de ziekenhuizen niet kent! Daarom zetten wij voor u de verzekeringen die tijdens uw vakantie een rol spelen op een rijtje.

Lees verder

26-05-2015

Starter op de woningmarkt?
Dit is dé ideale tijd om een woning te kopen

Kopen lijkt als starter op de woningmarkt vaak onmogelijk. Maar juist nu is het voor starters aantrekkelijk om een woning te kopen! Waarom?

Lees verder

26-05-2015

In 2015 leent u maximaal 103% van de marktwaarde

Voor een bestaande woning mag u in 2015 maximaal 103% van de marktwaarde lenen. Dit percentage gaat elk jaar omlaag met 1% tot 100% in 2018. Dat betekent dat u in de toekomst bijkomende kosten zelf moet betalen. Heeft u dit geld niet beschikbaar? Dan kunt u nu alvast sparen met Eigen Huis Sparen van de RegioBank.

Lees verder

26-05-2015

Profiteren van de lage hypotheekrente

De hypotheekrente is in 10 jaar nog nooit zo laag geweest. In 2008 was de rente voor 10 jaar vast bijna twee keer zo hoog als nu. Koopt u nu een andere woning? Dan profiteert u hier direct van. Maar ook als u geen andere woning koopt, kunt u wellicht profiteren van de lage rente.

Lees verder

26-05-2015

Past uw hypotheek nog bij u?
 

Het is misschien al jaren geleden dat u uw hypotheek heeft afgesloten, maar uw wensen, behoeften en uw financiële situatie zijn wellicht veranderd. Een nieuw huis, een nieuwe uitdaging in uw carrière, trouwen, kinderen, u ontvangt een erfenis, u gaat (binnenkort) met pensioen. Past uw hypotheek nog wel bij u?

Lees verder

26-05-2015

Aflossen op uw hypotheek

De spaarrente is al geruime tijd laag. Bij de grote banken ontvangt u zelfs minder dan 1 procent spaarrente. Daarom zoeken veel mensen naar alternatieven voor hun spaargeld. Aflossen op uw hypotheek levert wellicht meer op.

Lees verder

17-02-2015

Is uw zitmaaier verzekerd bij diefstal?

Onze regio wordt geteisterd door dieven die het gemunt hebben op gemotoriseerde zitmaaiers. Wist u dat zitmaaiers beperkt verzekerd zijn op uw inboedelverzekering? U kunt deze wel aanvullend verzekeren. Ook uw aansprakelijkheidsverzekering kent hiervoor een beperking. Op het moment dat uw zitmaaier o.a. harder kan rijden dan 10 km per uur, valt deze buiten de dekking.

Lees verder

17-02-2015

Reis geboekt? Sluit dan binnen 7 werkdagen na boeking uw annuleringsverzekering

Als extra optie bij uw reisverzekering kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten als u uw reis voortijdig annuleert. Bijvoorbeeld in verband met ernstige ziekte, een ongeval of overlijden. Een annuleringsverzekering moet echter wel binnen 7 werkdagen na de definitieve boeking afgesloten worden.

Lees verder

23-01-2015

€ 50 cadeau bij onze betaalrekening!*

Ontvang nu € 50 spaargeld cadeau als u een betaalrekening opent bij RegioBank!

Lees verder

26-09-2014

Hypotheekrente nog steeds historisch laag

De hypotheekrente daalt al geruime tijd, doordat banken goedkoper geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkt. Voor veel mensen een mooi moment om een (nieuwe) hypotheek af te sluiten. De hypotheekadviseurs van Vrieling rekenen vrijblijvend én kosteloos voor u uit wat u kunt lenen.

Lees verder

26-09-2014

Zorgverzekering 2015: de veranderingen

In november en december kunt u weer kiezen voor een andere zorgverzekeraar en/of een ander aanvullend pakket. Om een goede keuze te maken is het belangrijk dat u weet wat er verandert in 2015. Tijdens Prinsjesdag (16 september) zijn alvast enkele wijzigingen bekend gemaakt met betrekking tot o.a. het eigen risico, de premie en de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten).

Lees verder

10-09-2014

Open Huizen Dag 4 oktober: bekijk welke woningen meedoen

Interesse in een nieuwe woning? De eerstvolgende Open Huizen Dag op zaterdag 4 oktober 2014 biedt u veel kansen! Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen.

Lees verder

17-06-2014

Met de auto op vakantie naar het buitenland?

De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zonder zorgen te genieten! Een goede voorbereiding helpt u voorkomen dat u tijdens uw vakantie ongewenst voor verrassingen komt te staan.

Lees verder

17-06-2014

RegioBank blijft bij u in de buurt!

U heeft het vast al gehoord: Steeds meer banken in Nederland sluiten hun kantoren. Vooral in dorpen en kleinere steden. Terwijl veel mensen graag een bank in de buurt willen. Een bank waar gewoon even binnen gelopen kan worden, voor een vraag of een advies. En waar u uw geldzaken regelt zoals u dat wilt. Daarom heeft RegioBank Zelfstandig Adviseurs door heel het land. Vrieling is er één van. En dat blijft ook zo. Wij zijn het kantoor bij u om de hoek waar u geholpen wordt door iemand die u kent. Bij ons vindt u alles onder één dak.

Lees verder

17-06-2014

Na Vrieling Hardenberg City Run nu ook Vrieling Varia Run

Inmiddels is het alweer ruim een maand geleden dat de Vrieling Hardenberg City Run voor de tiende keer plaatsvond. De regenbuien mochten de pret niet drukken en met het grootse deelnemersaantal ooit was de run ook dit jaar weer een groot succes. Vrieling blikt er dan ook met een heel positief gevoel op terug en de loop zal in 2015 zeker terugkeren.
 

Lees verder

21-05-2014

Ook een hypotheek zonder vast arbeidscontract

Vaak krijgen wij bij Vrieling Hypotheken de vraag of je wel een hypotheek kunt afsluiten zonder vast contract bij een werkgever. Een vast contract is geen voorwaarde voor een hypotheek. Dus ja, je kunt een hypotheek afsluiten zonder vast contract. Hierbij geldt een aantal regels die we graag aan u uitleggen.

Lees verder

21-05-2014

Verhuisplannen? Wat doet u met uw huidige hypotheek?

Heeft u al een koopwoning, maar wilt u verhuizen? Dan moet u een keuze maken: gaat u uw huidige hypotheek meenemen en eventueel aanvullen of kiest u voor een andere hypotheek? Uw hypotheekadviseur van Vrieling helpt u bij het maken van deze keuze. Onder andere door uw huidige financiële situatie en uw wensen in kaart te brengen.

Lees verder

21-05-2014

In 2014 leent u maximaal 104% van de marktwaarde

Naast de inkomenseis telt voor geldverstrekkers ook de 'marktwaarde' van de woning voor de hoogte van de lening. Voor een bestaande woning mag u in 2014 maximaal 104% van de marktwaarde lenen. Het percentage gaat echter elk jaar omlaag met 1% tot 100% in 2018. Dat betekent dat u in de toekomst bijkomende kosten zelf moet betalen.

Lees verder

31-03-2014

Open Huizen Dag 5 april: bekijk welke woningen meedoen

Interesse in een nieuwe woning? De eerstvolgende Open Huizen Dag op zaterdag 5 april 2014 biedt u veel kansen! Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen.

Lees verder

04-03-2014

Open Huizen Dag 5 april 2014: tips voor de verkoper

Het voorjaar is een periode waarin veel mensen op zoek gaan naar een nieuw (t)huis. Een mooie tijd om uw woning weer eens extra onder de aandacht te brengen, zeker nu de hypotheekrente laag is! Daarom organiseren onze kantoren in Hardenberg en Dedemsvaart de traditionele Open Huizen Dag.

Lees verder

04-03-2014

Aantrekkelijke rente én veel gemak bij de RegioBank

Vrieling houdt zich naast verzekeringen ook bezig met bankzaken. Dat doen we onder de naam RegioBank. Naast al het gemak van een lokale en kleinschalige bank (dichtbij, gewoon even binnenlopen en vertrouwde adviseurs), kunt u ook gewoon bankieren via internet of de mobiele app. En niet onbelangrijk: bij de RegioBank vindt u nog aantrekkelijke rentetarieven!

Lees verder

03-03-2014

Reis geboekt? Sluit dan binnen 7 werkdagen na boeking uw annuleringsverzekering

Als extra optie bij uw reisverzekering kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten als u uw reis voortijdig annuleert. Bijvoorbeeld in verband met ernstige ziekte, een ongeval of overlijden. Een annuleringsverzekering moet echter wel binnen 7 werkdagen na de definitieve boeking afgesloten worden.

Lees verder

21-02-2014

Twijfelt u over uw WOZ-aanslag?

In deze periode valt de WOZ-aanslag weer op de mat. Omdat de prijs van veel woningen de afgelopen tijd is gedaald, bestaat de kans dat uw woning voor de WOZ te hoog wordt gewaardeerd.

Lees verder

18-02-2014

RegioBank blijft in Dedemsvaart!

Steeds meer banken sluiten hun regionale kantoren. Vooral in dorpen en kleinere steden. Terwijl veel mensen graag een bank in de buurt willen. Een bank waar ze gewoon even binnen kunnen lopen voor een vraag of advies. En waar ze hun geldzaken regelen zoals zij dat willen. Daarom blijft de RegioBank in Dedemsvaart geopend.

Lees verder

20-01-2014

Bedenk een naam en win een dinerbon t.w.v. € 150!

Wie bedenkt een mooie naam voor het nieuwe gebouw aan de westzijde van de markt in Dedemsvaart? Doe mee en maak kans op een dinerbon ter waarde van € 150!

Lees verder

16-12-2013

Onze economie herstelt zich!

De Nederlandse economie gaat richting een herstel. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).Ook het aantal woningtransacties is in de loop van 2013 gestegen en het consumentenvertrouwen neemt toe. Positieve berichten dus!

Lees verder

16-12-2013

Nibud-normen: forse beperking maximale hypotheek

Het maximale bedrag dat iemand mag lenen voor een woning gaat volgend jaar opnieuw omlaag. Dit gaat zowel om het te lenen bedrag op basis van inkomen, als op basis van de waarde van de woning.

Lees verder

02-12-2013

Vrieling opent tijdelijke vestiging in Ommen

Midden in het centrum van Ommen zit sinds 2 december een tijdelijke vestiging van Vrieling Verzekeringen. Een maand lang kan iedereen aan de Brugstraat binnenlopen met alle vragen over zorgverzekeringen.

Lees verder

11-11-2013

Restschuld meefinancieren met NHG

Huiseigenaren kunnen bij verkoop van hun woning onder voorwaarden een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Lees verder

29-10-2013

Wat is interessanter: kopen of huren

Met een eigen huis kunt u vermogen opbouwen. En u kunt de woning aan uw wensen aanpassen. Maar kopen heeft ook nadelen. Het is daarom raadzaam om goed na te denken of dit ook in uw situatie de beste keus is.

Lees verder

29-10-2013

De starterslening in de gemeente Hardenberg?

Als u voor het eerst een huis koopt, kan dat een forse investering zijn. Om u bij de financiering te ondersteunen, biedt de gemeente Hardenberg koopstarters op de woningmarkt een starterslening aan.

Lees verder

29-10-2013

Aflossen of sparen?

Nu de spaarrentes laag zijn, levert sparen op de spaarrekening nauwelijks nog iets op. En zit u met uw spaargeld boven vrijstelling van box 3? Dan betaalt u ook nog eens belasting over uw spaargeld. Als u maandelijks geld overhoudt, dan kan aflossen voor u interessant zijn. Wat zijn de voor- en nadelen?

Lees verder

29-10-2013

Betalingsproblemen

Heeft u moeite om uw hypotheek te betalen, door bijvoorbeeld werkloosheid? Uw hypotheekadviseur bij Vrieling kan samen met u zoeken naar een passende oplossing.

Lees verder

29-10-2013

De belangrijkste hypotheekregels op een rij

Iedereen weet dat de hoogte van het hypotheekbedrag dat u kunt lenen afhankelijk is van het inkomen. Daarnaast spelen andere zaken mee. De belangrijkste leggen wij hieronder aan u uit.

Lees verder

09-10-2013

Hoera! Kinderspaarweken

De jaarlijkse Kinderspaarweken van RegioBank zijn begonnen. Kom langs van 7 oktober tot en met 1 november 2013 en open een kinderrekening van RegioBank. Uw kind ontvangt een mooi cadeau naar keuze. Ook als uw kind al een rekening heeft en bijstort ontvangt hij of zij een leuk cadeautje. Want goed sparen willen we al jong belonen.

Lees verder

10-09-2013

Aantrekkelijke rente met Zilvervloot Sparen

Spaar nu net als vroeger met Zilvervloot Sparen van RegioBank. Zilvervloot Sparen is een spaarrekening voor kinderen tot 18 jaar. Naast een aantrekkelijke rente ontvangt uw (klein)kind 1% premie per volledig spaarjaar met een maximum van maar liefst 10%.

Lees verder

05-09-2013

Open Huizen Dag 5 oktober 2013: tips voor de verkoper

In een aantal regio's in Nederland zijn er tekenen van een licht herstel van de woningmarkt. Ondanks dat dit herstel in onze eigen regio nog niet echt zichtbaar is, vinden wij het bovenstaande wel een goede aanleiding om ons woningaanbod tijdens het open huis goed onder de aandacht te brengen. Daarom organiseren onze kantoren in Hardenberg en Dedemsvaart de traditionele Open Huizen Dag.

Uit onderzoek van de NVM blijkt dat van de woningen die meedoen aan de landelijke Open Huizen Dag, een half jaar later ruim 17% is verkocht. Bij woningen die niet meededen was dit ongeveer 10%. Laat dit moment dus niet aan u voorbij gaan.

Lees verder

03-09-2013

17 jaar en autorijden. Hoe zit het met de verzekering?

In november 2011 is een experiment voor een duur van zes jaar gestart waardoor jongeren al op hun zeventiende mogen autorijden. In het experiment 2toDrive mogen jongeren vanaf zestien jaar hun theorie-examen doen, en een half jaar praktijkles gaan volgen en vanaf zeventien het praktijkexamen afleggen. Slagen ze, dan mogen ze vanaf hun zeventiende onder bepaalde voorwaarden al autorijden.

Lees verder

03-09-2013

Op kamers? Denk aan de verzekeringen!

De hogescholen en universiteiten zijn weer begonnen. Gaat uw kind op kamers? Brand komt relatief vaak voor in studentenkamers en de aanwezige laptops zijn gewild! Vergeet dus de verzekeringen niet. Gelukkig kunt u bij Vrieling de benodigde verzekeringen makkelijk en voordelig sluiten.

Lees verder

19-06-2013

Verdien eenvoudig een waardebon van € 50,-

Vaak profiteren alleen nieuwe klanten van acties. Maar bij Vrieling hebben wij al jarenlang een actie voor bestaande klanten. Want die zijn ons net zoveel waard. Een VVV Cadeaubon of Nationale Dinercheque ter waarde van € 50,- voor iedereen die een nieuwe klant bij ons aanbrengt.

Lees verder

10-06-2013

Vraagprijzen blijven dalen, wellicht wordt uw droomwoning werkelijkheid?

De Nederlandse woningprijzen blijven dalen. Een woning wordt nu voor gemiddeld € 206.000 verkocht, 5,5% lager dan een jaar geleden. En dit zijn landelijke cijfers, in onze regio liggen de woningprijzen lager dan het landelijke gemiddelde. Droomt u van een mooie 2-onder-1-kap of een vrijstaande woning? Dan is dit een goed moment om eens te kijken of uw droom werkelijkheid kan worden!

Lees verder

10-06-2013

Past uw huidige hypotheek nog bij u?

Toen u uw hypotheek afsloot, heeft u belangrijke keuzes gemaakt. Deze keuzes waren gebaseerd op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden op dat moment. Maar zijn die wensen en mogelijkheden nog steeds actueel? Oftewel; past uw huidige hypotheek nog steeds bij uw situatie op dit moment?

Lees verder

10-06-2013

Hypotheekrentes omlaag

Sinds de eerste week van mei hebben de meeste geldverstrekkers de hypotheekrentes weer verlaagd. In de maanden daarvoor was dit ook al het geval. En de voorspelling is dat de rentes nog wel even laag blijven.

Lees verder

10-06-2013

Vraagprijzen blijven dalen, wellicht wordt uw droomwoning werkelijkheid?

De Nederlandse woningprijzen blijven dalen, maar niet meer zo hard als in 2012. Dat blijkt uit onderzoek van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Een woning wordt nu voor gemiddeld € 206.000 verkocht, 5,5% lager dan een jaar geleden. En dat zijn landelijke cijfers, in onze regio liggen de woningprijzen lager dan het landelijke gemiddelde.

Lees verder

10-06-2013

Vanaf 1 juli 2013 NHG-grens omlaag naar € 290.000

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie met diverse voordelen. Op dit moment geldt de garantie op hypotheken tot een bedrag van € 320.000. Vanaf 1 juli 2013 gaat dit bedrag omlaag naar € 290.000. Wat betekent dit voor u?

Lees verder

04-06-2013

Vanaf welke leeftijd ontvangt u AOW?

Vanaf 2013 wordt de AOW-leeftijd in stapjes verhoogd van 65 naar 67 jaar. Wanneer u uw eerste AOW-uitkering kunt verwachten is afhankelijk van uw geboortedatum. U kunt zelf uw AOW-leeftijd en de datum waarop u voor het eerst een uitkering ontvangt berekenen op de website www.berekenhet.nl. Bent u na 1956 geboren? Dan is uw AOW-leeftijd nu nog niet bekend.

Lees verder

04-06-2013

Nieuwe auto? Voorkom een boete van € 390 !

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) controleert regelmatig op de naleving van de verzekeringsplicht. Autobezitters ontvangen steeds sneller een boete omdat de auto niet verzekerd is. Dat niet iedereen eraan denkt om de verzekeraar te informeren over de aankoop, merkt ook Vrieling. Wij horen regelmatig dat onze klanten de verzekering vergeten én een boete van € 390 hebben ontvangen.

Lees verder

30-05-2013

Worden uw medische kosten op vakantie vergoed?

Uw zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland. Maar let op: daar zit een limiet aan! Over het algemeen dekt de basis zorgverzekering maximaal de kosten die u in Nederland kwijt zou zijn in een vergelijkbare situatie. Liggen de werkelijke kosten hoger? Dan moet u die zelf betalen! Tenzij u een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluit.

Lees verder

18-03-2013

Crisis vervelend? Niet voor starters op de woningmarkt!

Kopen lijkt vaak onmogelijk, helemaal in deze ‘crisistijd’. Maar hoe gekt het ook klinkt, juist nu is het voor starters aantrekkelijk om een woning te kopen! Waarom?

Lees verder

15-03-2013

Open Huizen Dag 6 april 2013

Interesse in een nieuwe woning? De eerstvolgende Open Huizen Dag op zaterdag 6 april 2013 biedt u veel kansen! Op deze dag kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen.

Lees verder

01-03-2013

Open Huizen Dag 6 april 2013: tips voor de verkoper

Het voorjaar is een periode waarin veel mensen op zoek gaan naar een nieuw (t)huis. Een mooie tijd om uw woning weer eens extra onder de aandacht te brengen, zeker nu de overdrachtsbelasting maar 2% is! Daarom organiseren onze kantoren in Hardenberg en Dedemsvaart de traditionele Open Huizen Dag.

Lees verder

08-02-2013

Wees nú bewust van uw inkomen tijdens uw pensioen

Wat wilt u doen als u met pensioen bent? Heeft u reisplannen of wilt u meer ondernemen met uw (klein)kinderen? Of misschien wilt u wel gewoon lekker niets doen.

Lees verder

06-02-2013

Kapitaalverzekering voor 1 april van box 3 naar box 1

Heeft u een spaar-, leven- of beleggingshypotheek? Dan heeft u een polis waarmee u kapitaal opbouwt: een kapitaalverzekering. Deze verzekering valt in box 1 of box 3. In verband met de nieuwe hypotheekregels kan het voor u financieel aantrekkelijk zijn uw kapitaalverzekering uit box 3 vóór 1 april 2013 om te zetten naar box 1. Ná 1 april 2013 is dit namelijk niet meer mogelijk!

Lees verder

04-02-2013

Gaat u goed voorbereid op wintersportvakantie?

Ondanks dat skiën voornamelijk een ontspannen bezigheid is, loopt u als skiër bepaalde (aansprakelijkheids)risico’s. U breekt een been en moet met de gipsvlucht naar huis. Deze en andere risico’s verzekert u met een (doorlopende) reisverzekering inclusief wintersportdekking. Maar wat als u iemand anders letsel toebrengt omdat u hem per ongeluk omver skiet?

Lees verder

04-02-2013

RegioBank: Wat betekent nationalisatie SNS REAAL voor mijn producten?

De RegioBank is onderdeel van SNS REAAL. De Minister van Financiën heeft besloten om SNS REAAL te nationaliseren. Dat betekent dat de Staat de enige aandeelhouder van SNS REAAL is geworden.

Lees verder

28-01-2013

Winterse weersomstandigheden: voorkom schade!

De ene week vriest het 14 graden, de andere week is het 14 graden boven het vriespunt. Het Nederlandse winterweer is onvoorspelbaar. Wat we uit ervaring wel zeker weten is hoe u schade tijdens het winterse weer kunt beperken. Schade aan uw auto, maar ook schade aan uw woning.

Lees verder

22-01-2013

Consumenten zeer tevreden over hypotheekadvies intermediair

Uit onderzoek blijkt dat consumenten meer tevreden zijn over hypotheekadvies van een intermediair, dan over hypotheekadvies van banken.

Lees verder

14-01-2013

Nieuwe hypotheekregels

Vanaf 1 januari 2013 gelden er vanuit de overheid nieuwe regels voor het afsluiten of wijzigen van een hypotheek.

Lees verder

01-11-2012

Het laatste hypotheeknieuws

Op dit moment zijn de voorgenomen wijzigingen rondom de hypotheekrenteaftrek groot nieuws. Er verschijnt elke dag wel een bericht in de pers dat u op de hoogte brengt van de nieuwste ontwikkelingen.

Lees verder

01-11-2012

Eerste premies zorgverzekering 2013 bekend

De premie voor de basis zorgverzekering komt in 2013 rond dezelfde prijs te liggen als de premie van 2012.

Lees verder

14-09-2012

Wij doen mee aan de Pensioen3daagse!

Weet u hoeveel pensioen u opbouwt? Krijgt uw gezin pensioenuitkering na uw overlijden? En wat gebeurt er met uw aflopende polissen? Geen antwoord op deze of andere pensioenvragen?

Lees verder

14-09-2012

Zit het goed met de verzekering van uw zitmaaier?

Onze regio wordt onveilig gemaakt door dieven die het gemunt hebben op gemotoriseerde zitmaaiers. Wist u dat diefstal van die maaiers maar beperkt is afgedekt door de inboedelverzekering? Standaard is een maaier tot een maximum waarde van € 1.250,- meeverzekerd.

Lees verder

11-09-2012

Zilvervloot Sparen terug bij RegioBank

Zilvervloot Sparen is per 6 september terug bij RegioBank. Bij dit jeugdspaarproduct ontvangen spaarders naast de jaarlijkse rente een premie van maximaal 10%.

Lees verder

24-02-2012

Nieuwe service voor Vrieling klanten: De Vrieling Zorgconsulent

De zorgconsulent geeft persoonlijk advies bij het vinden van snelle en goede medische zorg en heeft contact met alle zorginstellingen van Nederland. Zelfs met een aantal in België en Duitsland.

Lees verder

07-12-2011

Uw Zorgverzekering in 2012

Met zorgverzekeraar Avéro Achmea hebben wij nieuwe collectiviteitsafspraken gemaakt waarbij wij u een hoge korting op de zorgverzekering kunnen bieden: 7,5% op de basis, en 10% op de aanvullende verzekeringen!

Lees verder

01-12-2011

Maak iemand blij met een zorgpolis bij Vrieling en
verdien € 25,-!

Iedereen kan profiteren van de hoge kortingen van het Vrieling zorgcollectief.

Lees verder

04-07-2011

Kabinet verlaagt overdrachtsbelasting

De ministerraad heeft vrijdagmiddag 1 juli bekend gemaakt dat de overdrachtsbelasting gaat wijzigen.

Lees verder

22-06-2011

Nieuwe hypotheekregels niet zo nieuw

Op 1 augustus aanstaande worden de regels voor hypotheken aangepast.

Lees verder

02-06-2011

Zeker op vakantie met de doorlopende reisverzekering

De zomervakantie staat alweer voor de deur. Heeft u alles al tot in de puntjes voorbereid of is het bij u ‘inpakken en wegwezen?’ Een badpak of een korte broek kunt u best op het laatste moment regelen, maar met vakantieverzekeringen ligt dat anders.

Lees verder

28-03-2011

Succesvolle Open-Huizen-Dag

Zaterdag 26 maart jl. heeft Vrieling Makelaardij de traditionele voorjaars-open-huizen-dag gehouden. Deze dag wordt al een aantal jaren georganiseerd om potentiële kopers de gelegenheid te geven vrijblijvend een huis te bekijken. Ook dit keer hebben weer veel verkopers hun deuren open gezet.

Lees verder

02-02-2011

Scheiden... kan ik mijn huis behouden?

Bij een scheiding is vaak een van de eerste vragen die opkomt: kan ik in het huis blijven wonen? Wij kunnen u helpen om financieel overzicht te krijgen. Onze hypotheekadviseur bekijkt samen met u de mogelijkheden. Uw ex-partner uitkopen? En hoe zit het met de levensverzekering?

Lees verder

10-01-2011

Verhoging assurantiebelasting

Over de totale kosten van een verzekering is belasting verschuldigd. Per 1 maart 2011 wordt deze wettelijke belasting (assurantiebelasting) verhoogd van 7,5% naar 9,7%.

Lees verder

03-10-2010

Verbouwen of verhuizen? Profiteer nu van de BTW-verlaging!

Ruimtegebrek is een veel gehoorde reden waarom mensen uitkijken naar een andere woning. Maar waarom verhuizen als verbouwen nu wellicht de meest aantrekkelijke optie is?

Lees verder

07-09-2010

Vrieling promoot starterslening Gemeente

Sinds enige tijd is het mogelijk om als starter op de woningmarkt bij de gemeente een renteloze lening te krijgen tot maximaal € 30.000,- voor de aankoop van een woning

Lees verder