Nieuws

21-08-2015

Winnaars 50.000eZilvervloot-actie bekend

Donna Foppen en Romy Renker uit Dedemsvaart winnen de 50.000e Zilvervloot-actie van de RegioBank in Dedemsvaart.

Sinds de herintroductie van Zilvervloot Sparen eind 2012, openden 50.000 jonge klanten deze spaarrekening bij RegioBank. Om dit te vieren organiseerde de bank een wedstrijd.  Bij de RegioBank in Dedemsvaart tekende de 7-jarige Donna de mooiste kleurplaat en maakte de 11-jarige Romy de beste slagzin. Hiermee hebben ze beiden een mooie prijs verdiend die ze vrijdagmiddag 21 augustus in ontvangst hebben genomen.

De winnaars zijn gekozen door een professionele en onafhankelijke jury die bestaat uit Wouter de Vries en Chris Weijenberg. Chris heeft in verband met zijn achtergrond als grafisch vormgever en beeldend kunstenaar uit alle ingeleverde kleurplaten Donna gekozen als winnaar. “Donna heeft mooie kleuren gebruikt in haar kleurplaat en heel netjes gekleurd. Ook heeft ze gelet op de details, het gras heeft zelfs grassprietjes!”, aldus Chris. Copywriter en redacteur Wouter heeft uit de ingeleverde slagzinnen een winnaar gekozen. Wouter: “Romy kwam met de slagzin ‘Als ik in het geld zou zwemmen, dan zou ik... nog meer geld inzamelen. Dan ga ik eerst zwemmen en dan het geld verdelen onder de goede doelen zoals de kankerbestrijding, ik ga kinderen in Afrika bezoeken en helpen en met papa, mama, mijn zusje en broertje op vakantie naar een ver land om daar ook te helpen’. Romy heeft met deze zin mijn hart veroverd door haar vele plannen - niet alleen voor zichzelf (zwemmen!) maar vooral ook voor anderen - te ontvouwen.”

Bij de Zilvervloot spaarrekening ontvangen jonge spaarders naast de jaarlijkse rente een premie van maximaal 10 procent. Veel ouders kennen de Zilvervloot  nog uit hun eigen jeugd. Zilvervloot Sparen was vanaf 1958 enorm populair tot de overheid in 1992 de regeling stopte. De RegioBank heeft de regeling weer opgepakt. Uit onderzoek van MoneyView (juni 2015) bleek Zilvervloot Sparen de beste keuze bij een spaardoel van € 20.000 euro in 13 jaar.

De winnaars van de 50.000e Zilvervloot-actie Donna (links) en Romy (rechts), met de jury Chris (links) en Wouter (rechts) en Marianne van de RegioBank.