Nieuws

04-12-2015

Vrieling Adviesgroep vestigt kantoor op locatie voormalig Vechtdalcollege Dedemsvaart

Vrieling Adviesgroep wil het kantoor in Dedemsvaart uitbreiden op de locatie van het voormalige Vechtdalcollege in Dedemsvaart en koopt hiervoor het schoolgebouw en de bijbehorende grond van de gemeente Hardenberg. Een deel van het schoolgebouw wordt verbouwd tot kantoren. Langs de Langewijk wil Vrieling woningen realiseren.

Het schoolgebouw aan de Langewijk 43 in Dedemsvaart bood jarenlang onderdak aan leerlingen van het Vechtdalcollege. Sinds de verhuizing van het Vechtdalcollege naar een nieuw schoolgebouw, is het gebouw tijdelijk gebruikt als multifunctioneel centrum. Momenteel wordt het gebouw tijdelijk verhuurd aan school de Boslust uit Ommen.

De gemeente Hardenberg is eigenaar van het schoolgebouw en het omliggende terrein.
Vrieling Adviesgroep en de gemeente Hardenberg hebben onlangs overeenstemming bereikt over een nieuwe invulling van de locatie. Vrieling koopt het gebouw en de grond per 1 januari 2016 van de gemeente Hardenberg. De financieel dienstverlener wil een deel van het schoolgebouw verbouwen tot kantoren voor de uitbreiding van het kantoor in Dedemsvaart. Op de achterkant van het terrein worden parkeerplaatsen voor bezoekers en medewerkers van Vrieling aangelegd. Het plan van Vrieling voorziet daarnaast in de nieuwbouw van circa 6 woningen langs de Langewijk.

Vorig jaar is een bestemmingsplan gemaakt om nieuwbouw van woningen en commerciële dienstverlening op de locatie mogelijk te maken. Dit bestemmingsplan is vastgesteld en onherroepelijk. Deze plannen van Vrieling passen binnen dit bestemmingsplan.