Nieuws

09-07-2013

Voorkom diefstal tijdens de vakantie

Uw telefoon aan de lader in de caravan en u bij het zwembad? Een geliefd doelwit voor dieven! Laat dus nooit waardevolle zaken of geld (zichtbaar) achter in uw caravan. Gaat u met het vliegtuig? Gebruik geen open bagagelabels maar gesloten adreslabels. Bij open labels kan iedereen (en dus ook inbrekers) zien waar u woont en dat u voorlopig niet thuis bent! Met de reisverzekering van Vrieling bent u op vakantie verzekerd tegen onder andere diefstal. Maar u bent uw eigendommen op dat moment wel kwijt. Wilt u maximaal genieten op vakantie? Dan is voorkomen beter dan genezen.

Hieronder een aantal tips.

•    Let op zakkenrollers

In grote steden is vaak meer kans op diefstal. Zakkenrollers gebruiken allerlei trucs! Een veilige plek om spullen te bewaren is een tasje dat u onder uw kleding draagt. Draag ook uw camera niet zichtbaar bij u.

•    Laat geen waardevolle zaken achter in caravan of auto

Uw telefoon aan de lader in de caravan en u bij het zwembad? Een geliefd doelwit voor dieven. Laat dus nooit waardevolle zaken of geld (zichtbaar) achter in de caravan. Let ook op laptops en/of mobiele dvd-spelers die in uw auto achterblijven!

•    Neem kopieën mee van documenten

Zorg dat u kopieën van belangrijke documenten bij u heeft voor als uw paspoort bijvoorbeeld wordt gestolen. Zo kan de ambassade sneller een vervangend reisdocument verstrekken. Bewaar de kopieën ook digitaal in uw (web)mailaccount. Dan kunt u er altijd bij.

•    Gebruik geen open bagagelabels

Gaat u met het vliegtuig? Gebruik geen open bagagelabels maar gesloten adreslabels. Bij open labels kan iedereen (en dus ook inbrekers) zien waar u woont en dat u voorlopig niet thuis bent. Inbrekers hebben zo vrij spel!

•    Verdeel uw reisbagage

Verdeel uw bezittingen over de koffers als u met meerdere personen reist. Als er dan een koffer zoek raakt, heeft u altijd nog wat kleding bij de hand. Ook geld en pasjes kunt u beter verdelen.

•    Houd uw reisbagage in de gaten

Laat bagage nooit onbeheerd achter. Moet u even iets anders doen? Laat dan uw medereiziger op uw spullen letten. U kunt bagage ook ergens aan vastzetten of er een speciaal tasalarm aan hangen.

•    Toch bestolen? Doe aangifte

Doe altijd direct aangifte bij de lokale politie zodra er iets gestolen is. Als reisverzekeraar hebben wij een kopie van het proces-verbaal nodig als bewijs om de schadeclaim uit te keren.

Heeft u vragen over de dekking van uw reisverzekering of wilt u een reisverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.