Nieuws

07-04-2016

Vitaal Vechtdal Polis: flinke groei naar ruim 15.000 verzekerden 

 
De jaarlijkse periode waarin mensen van zorgverzekeraar kunnen veranderen is voor de aanvullende Vitaal Vechtdal Polis succesvol geweest. De Vitaal Vechtdal Polis groeit met 50% ten opzichte van vorig jaar naar ruim 15.000 verzekerden. 
 
Uniek en dichtbij
Jasper Vrieling, directeur Vrieling Adviesgroep, die de aanvullende Vitaal Vechtdal Polis aanbiedt, is verheugd over de groei. “Verzekerden willen zich gezien en erkend voelen in hun behoeften. Ook werkgevers zijn steeds meer bezig met vitaliteit van hun werknemers. Het is mooi als de Vitaal Vechtdal Polis hierin een verschil kan maken”. Dat is ook de gedachte achter het onderliggende Vitaal Vechtdal namelijk, dat mensen samen de regio maken. Dit geldt ook op het gebied van zorg en zorgverzekering.
 
Vitaal Vechtdal Polis
De Vitaal Vechtdal Polis wordt sinds twee jaar aangeboden. Het is nieuw en uniek in de regio. Iedereen in het Vechtdal (Coevorden, Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Twenterand) kan gebruik maken van de voordelen van de Vitaal Vechtdal Polis. Werkgevers kunnen de polis bovendien aanbieden aan hun werknemers. Op die manier profiteert de werknemer, maar ook de werkgever. Werkgevers krijgen bijvoorbeeld ondersteuning op het gebied van verzuim en hulp bij het vitaal houden van werknemers. De gratis aanvullende Vitaal Vechtdal Polis wordt via Vrieling Adviesgroep aangeboden vanuit Zilveren Kruis, Avéro Achmea en ONVZ Zorgverzekeraar. 
 
Verzekerden
Zowel jongeren, gezinnen als ouderen zijn goed vertegenwoordigd binnen de Vitaal Vechtdal Polis. Mensen met een Vitaal Vechtdal Polis vinden goed verzekerd zijn belangrijk. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de keuze voor de basisverzekering met aanvullende verzekering zonder vrijwillig eigen risico door een groot deel van de verzekerden.
 
Bewuste keuze 
Uit de analyse van de resultaten tijdens de overstapperiode blijkt dat klanten een bewuste keuze maakten. Dat bleek uit het groot aantal mensen dat contact opnam met Vrieling met vragen en om informatie in te winnen. Veel nieuwe klanten kiezen voor de Vitaal Vechtdal Polis door de aantrekkelijke premiekorting via de collectiviteit van Vitaal Vechtdal. Ook het aantal verzekerden dat gebruik maakt van een collectieve verzekering via hun werkgever is toegenomen. Daarnaast vormde het gratis parkeren bij het ziekenhuis in Hardenberg een impuls. Een groot deel van de nieuwe verzekerden liet blijken voor de Vitaal Vechtdal Polis te kiezen wegens de binding met de regio. Zorg dient dichtbij te zijn, ook de zorgverzekering.
 
Preventie
Preventie is en blijft een belangrijk onderdeel van de Vitaal Vechtdal Polis. De drie zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Avéro Achmea en ONVZ zorgverzekeraar die de polis ondersteunen, staan helemaal achter het gedachtegoed van Vitaal Vechtdal. Voorkomen is beter dan genezen. De komende jaren wordt vanuit betrokkenen en samenwerkingspartners gewerkt aan concrete projecten (Efficiëntie in de Zorg, Jongeren op Gezond Gewicht, IKPas, Stoppen met Roken, Voorkom stress op de werkplek, Startpunt Geldzaken voor mensen met financiële problemen etc.) die toegankelijk zijn voor de Vitaal Vechtdal Polishouders; voordelen voor zowel individuele personen als werknemers en werkgevers.