Nieuws

01-12-2015

Vechtdallers bepalen zelf hun zorg

“Wij zijn van oudsher onafhankelijk. Wij zitten niet te wachten tot Den Haag het eindelijk heeft bedacht. Wij gaan zelf aan de slag.” Aan het woord is Jasper Vrieling, penningmeester van Vitaal Vechtdal en drijvende kracht achter de voor Nederland unieke Vitaal Vechtdal Polis. Jasper Vrieling is commercieel directeur van Vrieling Adviesgroep in Hardenberg. Hij is alweer de derde generatie van dit bijzondere familiebedrijf dat in 1949 in Dedemsvaart werd opgericht door Jasper Vrieling, de vader van Wim en Gerrit Jan Vrieling en de opa van de huidige Jasper.

Jasper Vrieling maakt zich sterk voor de vitaliteit van de inwoners van het Vechtdal. “Wij zullen met alle inwoners van het Vechtdal ons best moeten doen om deze mooie regio leefbaar en bloeiend te houden. Als we te weinig vitale inwoners hebben, komen bedrijven, zorgorganisaties en gemeenten onherroepelijk in de knel. In de echte krimpgebieden in Nederland zie je hoe voorzieningen verdwijnen omdat mensen wegtrekken uit zo’n regio. Met Vrieling Adviesgroep hebben wij als familiebedrijf een lange termijn visie. Wij bevorderen de vitaliteit van onze medewerkers en helpen andere bedrijven om mensen op een goede manier aan het werk te hebben en te houden.”

Inmiddels worden de inspanningen van de afgelopen jaren zichtbaar. Het verzuimpercentage van bedrijven die begeleid worden in het Vechtdal is in het tweede kwartaal van 2015 met 3,17% beduidend lager dan het landelijk gemiddelde van 3,7%. Per 1 januari 2016 kunnen zowel bedrijven als  individuele inwoners van het Vechtdal gebruikmaken van de vele voordelen van de Vitaal Vechtdal Polis. De gratis Vitaal Vechtdal Polis wordt via de Vrieling Adviesgroep aangeboden vanuit Zilveren Kruis, Avéro Achmea en ONVZ. Polishouders zijn lid van de coöperatie Vitaal Vechtdal en kunnen invloed uitoefenen op zorg en ondersteuning.