Nieuws

03-10-2016

Medaillewinnares en collega Jennette Jansen gehuldigd

 
Op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro heeft Jennette Jansen vorige maand een bronzen medaille veroverd tijdens het handbiken. Onder luid applaus is de topsporter maandagochtend 3 oktober onthaald bij haar werkgever Vrieling Adviesgroep in Hardenberg. 
 
Na de huldigingen in Utrecht, Den Haag en de huldiging in Westerhaar – waar Jennette woont – is ze nu ook in Hardenberg in het zonnetje gezet. Fernando Buitenhuis: “Bij Vrieling zijn we ontzettend trots op Jennette. Na diverse tegenslagen, waaronder een gebroken pols, is het haar gelukt om zich voor de zesde keer te kwalificeren voor de Paralympische Spelen. En dan komt ze ook nog eens terug met een bronzen plak. Dat verdient volgens ons een feestelijk onthaal op haar eerste werkdag na de spelen.” 
 
In het dagelijkse leven is Jennette schadebehandelaar bij Vrieling Adviesgroep. Na een sabbatical van ruim een half jaar - om volledig de focus op het handbiken te leggen - is ze sinds maandag 3 oktober weer aan de slag gegaan. “Het zal wel even wennen zijn om weer aan het werk te gaan, maar ik heb er ook wel weer zin in!” aldus Jennette.
 
Jennette Jansen heeft voor de zesde keer meegedaan met de Paralympische Spelen en in totaal maar liefst 8 medailles in de wacht gesleept. Niet alleen met handbiken, maar ook met at
letiek en rolstoelbasketbal. In Rio heeft ze alleen meegedaan met de handbike, een variant op het wielrennen: de trappers zijn handvaten en de stoel heeft versnellingen.
 

Foto: Jennette Jansen onder luid applaus verwelkomd door haar collega’s bij Vrieling Adviesgroep.