Nieuws

12-03-2015

Henk Hof, vrijwilliger van de maand maart!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling tot en met mei 2015 elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand maart heeft het comité gekozen voor Henk Hof uit Balkbrug. Henk is opgegeven door het bestuur van Stichting Duursport Promotie Balkbrug: “Henk is één van de oprichters van onze stichting, hij heeft ontzettend veel voor ons gedaan en doet nog steeds veel voor ons. Henk heeft ervoor gezorgd dat wij zo’n mooie club mensen bij elkaar hebben en daar zijn we hem erg dankbaar voor.”

Henk is al jaren actief als vrijwilliger in Balkbrug. Niet alleen bij Stichting Duursport Promotie! Henk is bijvoorbeeld ook penningmeester bij het Heuveltjes Bosbad en Molen de Star. En als voorzitter van Plaatselijk Belang Balkbrug heeft hij zich onder andere hard gemaakt voor het blijven bestaan van Veldzicht. Daarnaast heeft hij jaren de administratie voor Hervormd Centrum Het Trefpunt verzorgd, de salarisadministratie van de hervormde kerk (nu PKN) gedaan en is hij altijd actief geweest bij TTCB (Tour- en Trim Club Balkbrug).

Guus Koorman, secretaris van Stichting Duursport Promotie Balkbrug: “Ik weet zeker dat wij nog niet alle vrijwilligersactiviteiten van Henk hebben benoemd, maar dan wordt de lijst zo lang. Je vraag je soms wel eens af, is Henk wel eens thuis?” Volgens Henk zijn vrouw Co is Henk gelukkig nog wel eens thuis. Henk Hof: “Sport is goed voor de mens. Niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest. Ik ben ervan overtuigd dat je veel meer aankunt als je sport. Daarom zet ik mij graag in voor bijvoorbeeld hardloopevenementen. Daarnaast leer ik bij Plaatselijk Belang Balkbrug ook ontzettend veel. Het is geweldig werk en ik vind het prachtig om te netwerken en mij in te zetten voor de gemeenschap van Balkbrug.”

Toen Henk nog in het bestuur van Stichting Duursport Promotie Balkbrug zat stonden er altijd twee evenementen op het programma: de Run Bike Run in Dedemsvaart en de Bouwbedrijf Beverwijkloop in Balkbrug. “Het laatste loopevenement is nu nog steeds een groot succes. 23 mei organiseren wij de Beverwijkloop voor de twintigste keer. Een jubileumeditie dus! Bovendien bestaat onze stichting dan 20 jaar. Henk is een graag gezien persoon binnen Balkbrug en iedereen kent Henk als een positieve, opgewekte man met enorm veel energie en inzet. Het zonnetje binnen Balkbrug!”, aldus Jaap Vos, voorzitter van Stichting Duursport Promotie Balkbrug .

Voor alle inzet ontving Henk van Vrieling Adviesgroep een dinerbon, een mooi aandenken aan de actie en een cheque van € 1.065,- voor het goede doel. Henk Hof: “Het bedrag van € 1.065,- wil ik graag in Balkbrug houden. Omdat de leerlingen van de basisscholen in Balkbrug ons jaarlijks helpen met de dodenherdenking en andere activiteiten, wil ik graag iets teruggeven. Daarom verdeel ik het bedrag over de drie basisscholen: CNS Balkbrug, de Openbare Daltonschool Prinses Margriet en OBS Oud Avereest. Ze kunnen het goed gebruiken, bijvoorbeeld voor nieuwe speeltoestellen op het schoolplein.”

Meer weten over de activiteiten en komende loopevenementen van Stichting Duursport Promotie Balkbrug? Kijk dan op www.duursportpromotiebalkbrug.nl.

Vrijwilliger van de maand Henk Hof neemt, samen met zijn vrouw Co, zijn prijzen in ontvangst in het bijzijn van collega-vrijwilligers van Stichting Duurloop Promotie Balkbrug en contactpersonen van de drie basisscholen uit Balkbrug.