Nieuws

16-09-2014

Géke Kok, vrijwilligster van de maand september!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin de burgemeester van Hardenberg (Peter Snijders), Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand september heeft het comité unaniem gekozen voor Géke Kok. Géke is vrijwilligster bij Muziektheater Vakk-Hardenberg. Ze runt al ruim 10 jaar de jeugdmusicalafdeling van Vakk-Hardenberg: Kleintje Kunstkring. “Géke Kok is de motor van onze jeugdafdeling”, aldus het bestuur van Vakk-Hardenberg.

In 2004 besloot het bestuur van muziektheater Vakk-Hardenberg om een jeugdmusicalafdeling voor kinderen van 8 tot 18 jaar op te richten. Het doel? Kinderen kennis laten maken met een geweldige hobby: het opvoeren van een musicalverhaal. Bovendien werd op die manier direct een kweekvijver gecreëerd voor de ‘grote club’. Het bestuur miste alleen nog iemand die de kar wou trekken. Gelukkig stond Géke op! Vanaf de start zorgt Géke er bij Kleintje Kunstkring voor dat er jaarlijks een geweldige musical op de planken komt. Van het zoeken naar oefenruimten, bijhouden van de ledenadministratie, begeleiden en enthousiasmeren van jongeren tot het verzamelen van subsidies en sponsoren. De lijst werkzaamheden van Géke is te lang op om hier op te noemen!

We hebben Géke gevraagd wat ze zo leuk vindt aan haar taken: “We zijn 10 jaar terug begonnen met de schoolmusical ‘De rattenvanger van Hamelen’. Ontzettend leuk! Afgelopen mei hebben we de musical ‘The Wiz’ opgevoerd, een heuse Broadway musical! Als je die musicals met elkaar vergelijkt, dan is het een wereld van verschil. We hebben dus in de afgelopen 10 jaar écht een professionele jeugdafdeling opgebouwd. Voor volgend jaar hebben we een primeur! We gaan de musical ‘Kruistocht in spijkerbroek’ opvoeren. En we zijn de 2e vereniging die dit mag doen! We moeten nog een datum prikken. Maar wat vaststaat is dat het in juni 2015, in De Baron in Dedemsvaart is. 23 oktober starten we met de eerste repetitie. Kinderen die mee willen doen kunnen zich nog aanmelden, maar komen wel op de wachtlijst te staan. We zitten namelijk al helemaal vol voor dit jaar. Kleintje Kunstkring is voor kinderen ook een ontzettend leuke plek om hun jeugd door te brengen. Kinderen houden er vrienden voor het leven aan over. Soms kijk je op Facebook en dan zie je dat kinderen jaren later nog steeds met elkaar omgaan. En houden kinderen niet van sporten? Dan is het opvoeren van een musical ook een ontzettend leuk alternatief voor vrijetijdsbesteding.”

Voor haar inzet bij Kleintje Kunstkring ontving Géke van Vrieling Adviesgroep een dinerbon, een mooi aandenken aan de actie en een cheque van € 1.065,- voor het goede doel. Géke had geen enkele moeite om een goed doel aan te wijzen. Het bedrag gaat (uiteraard) naar Kleintje Kunstkring. Voor de volgende voorstelling in 2015 wil Géke graag een orkest voor de muzikale ondersteuning. De bijdrage van € 1.065,- zorgt ervoor dat deze wens al bijna is gerealiseerd!

Voordat we dit artikel afsluiten nog één laatste oproep: Muziektheater VAKK speelt 17, 18 en 19 oktober de musical EVITA in Theater de Voorveghter in Hardenberg. Er zijn nog kaarten te koop! Meer informatie via www.vakk-hardenberg.nl.

 

Van links naar rechts: enkele bestuursleden van VAKK-Hardenberg, Fernando Buitenhuis,
Géke Kok en Gerrit Jan Vrieling.