Nieuws

14-10-2014

De familie Buit uit Brazilië: vrijwilligers van de maand oktober!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders,  Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Deze maand hebben we meerdere vrijwilligers! Namelijk de familie Buit: Melchior en Sijnette, met hun vier kinderen. De familie Buit komt uit Hardenberg, maar woont sinds 2 jaar in Brazilië. Hier werken ze als vrijwilligers voor de stichting Agua Viva. 

De familie Buit is opgegeven door Monique Veurink. Zij vond dat Melchior, Sijnette en de kinderen het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Ze zijn twee jaar geleden met z’n allen naar Brazilië verhuisd, zodat Melchior en Sijnette voor de stichting Agua Viva konden gaan werken. Ze ontvangen geen salaris of vergoedingen en zijn voor hun levensonderhoud dus afhankelijk van giften. Met recht zijn ze daarom vrijwilligers van de maand!

Normaal gesproken nodigen we de vrijwilligers uit om op één van de kantoren van Vrieling de prijzen in ontvangst te nemen. Omdat de familie Buit in Brazilië woont, werd dat lastig! Daarom hebben ze via de digitale snelweg verteld wat ze precies in Brazilië doen. Melchior en Sijnette: “We zijn verrast en vereerd dat we, als oud inwoners van Hardenberg, zijn verkozen tot vrijwilligers van de maand oktober. Sinds twee jaar werken wij met heel veel plezier als vrijwilligers voor de stichting Agua Viva in Brazilië. Agua Viva zet zich in voor mensen die aan de rand van de samenleving zijn beland en daar niet meer op eigen kracht verandering in kunnen brengen.  Agua Viva helpt deze mensen via een centrum voor verslavingszorg en een sociaal woonproject, waar mensen worden opvangen en begeleid. Ook heeft Agua Viva een meubelmakerij waar de cliënten kunnen integreren in de maatschappij en waar jongeren opgeleid worden tot meubelmaker.”

Melchior is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het centrum in de breedste zin van het woord en geeft daarnaast sport en groepsdynamica. Samen met Sijnette verzorgt hij ook de inkopen voor Agua Viva. Sijnette is mede verantwoordelijk voor de sociale woningen en geeft creatieve therapie op het centrum voor verslavingszorg. “We vinden het heel fijn dat we wat mogen betekenen voor de Braziliaanse medemens. Dagelijks ervaren we dat wanneer je liefde en aandacht geeft, en je leven deelt met mensen die niets hebben, je daar zelf ook rijker van wordt”, aldus Melchior en Sijnette.

Voor alle inzet bij Agua Viva ontvangen Melchior en Sijnette van Vrieling Adviesgroep onder andere een cheque van € 1.065,- voor het goede doel. “Met het bedrag dat geschonken wordt aan de stichting Agua Viva willen we in het centrum voor verslavingszorg een speciale ruimte gaan realiseren. Hier gaat creatieve therapie gegeven worden en hier wordt met het resthout van de meubelmakerij voorwerpen gemaakt. Op deze wijze kunnen we meer inkomsten gaan generen.  Wij zijn ontzettend dankbaar dat we er nu mee kunnen gaan starten. Om de bouw in zijn geheel af te kunnen ronden zal nog zo’n €2.500,- nodig zijn.”

Melchior en Sijnette zijn trots dat ze als oud inwoners waardering en steun ontvangen uit de gemeente Hardenberg. “Wij hopen nog lang als vrijwilliger door te kunnen gaan met dit mooie werk, maar dit blijft afhankelijk van de giften die wij ontvangen voor ons levensonderhoud.” Meer over het werk en het leven van de familie Buit is te vinden op hun eigen blog: www.kijkmeeinbrazilie.nl. Namens de familie Buit: Muito obrigado (dank je wel)!

In het midden Melchior en Sijnette Buit met hun vier kinderen, daaromheen de cliënten van Agua Viva.