Nieuws

20-11-2014

Albert Lennips van Voedselbank Hardenberg, vrijwilliger van de maand november!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand november heeft het comité Albert Lennips uit alle inzendingen gekozen. Albert is oprichter en vrijwilliger bij de Voedselbank in Hardenberg.

Albert Lennips is opgegeven door de familie Heitbrink. Zij vonden dat Albert het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Niet alleen omdat hij vrijwillig voor de Voedselbank werkt. Maar vooral omdat hij iemand is waarbij je altijd terecht kan. Albert denkt met de mensen mee, adviseert mensen om uit hun benarde situatie te komen en verwijst ze door naar allerlei instanties. “Wat zou een gemeente zonder zo’n burger moeten?” aldus de familie Heitbrink.

Toen we Albert belden met de mededeling dat hij gekozen was als ‘Held van de maand’, was hij flink verrast. Uiteraard waardeerde hij het dat hij was geselecteerd. Maar hij gunde dit zijn collega-vrijwilligers bij de Voedselbank ook. “Met het hele team verzorgen wij voor circa 250 gezinnen in de gemeentes Hardenberg en Ommen voedselpakketten. We krijgen hierbij enorm veel hulp van ondernemers uit de regio, die hun overschotten ter beschikking stellen. Ook van particulieren krijgen wij veel steun. Wij zetten ons graag in om mensen te helpen, die in een bepaalde periode te weinig geld overhouden om in hun levensonderhoud te voorzien. Maar het liefste hadden we natuurlijk gezien dat er geen Voedselbank nodig was. Daarom probeer ik altijd zoveel mogelijk te helpen, om gezinnen weer uit de financiële problemen te krijgen.”

Voor alle inzet bij de Voedselbank in Hardenberg ontving Albert van Vrieling Adviesgroep onder andere een cheque van € 1.065,- voor het goede doel. Op verzoek van Albert gaat de helft van dit bedrag naar de Voedselbank in Hardenberg. “Wij kunnen dit geld goed gebruiken voor alle vaste lasten die maandelijks terugkeren.” De andere helft van het bedrag werd door Hans Scholten en Klaas Bolks van Stichting ProGram in ontvangst genomen. Dit bedrag wordt ingezet voor renovatie van het bostheater in het Gramsbergerbosje. Na deze renovatie kan iedereen gebruikmaken van het openluchttheater, dat zelfs een heuse overkapping krijgt voor de regenachtige dagen.

Iedereen die meer wil weten over de Voedselbank in Hardenberg kan een kijkje nemen op de website www.voedselbank-hardenberg.nl.De prijsuitreiking met vrijwilligers van Stichting Program en Voedselbank Hardenberg en Camiel Slot en Gerrit Jan Vrieling van Vrieling Adviesgroep. In het midden Held van de Maand Albert Lennips met zijn vrouw.