Nieuws

14-09-2012

ABC Pensioen neemt pensioencontracten Nationale Nederlanden over

Begin 2012 heeft Nationale Nederlanden een aanbesteding uitgeschreven voor pensioenadvieskantoren. Veel assurantiekantoren stoppen met pensioenadvies door de vergunningplicht die vanaf 2014 geldt. Nationale Nederlanden zocht daarom exclusieve partners in Nederland voor alle pensioencontracten die Nationale Nederlanden terugkrijgt van kantoren die stoppen met pensioenadvies. ABC Pensioen uit Hardenberg neemt vanaf september deze adviestaak over van de contracten in heel Noordoost-Nederland.

Nationale Nederlanden heeft 180 pensioenadviseurs in Nederland aangeschreven voor de aanbesteding. Uiteindelijk bleven 32 partijen over die daadwerkelijk mee mochten doen. Daarvan hebben er vier opdracht gekregen, waaronder ABC Pensioen uit Hardenberg.

Aanbestedingseisen

Binnen de aanbesteding moesten deelnemers aan veel eisen voldoen. Denk hierbij aan grootte, omzet, mate van dienstverlening en kwaliteitsborging. Jasper Vrieling, hoofd pensioenbedrijf: “Mede dankzij het ISO-systeem waarin ABC Pensioen alle procedures vastlegt en de manier van denken over deze processen heeft ABC Pensioen de aanbesteding gewonnen. We verwachten dat hier voor ons bedrijf mooie nieuwe bedrijfsrelaties uit gaan komen.” 

Noordoost-Nederland

ABC Pensioen werkt voor Nationale Nederlanden in de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland en Flevoland. Drie andere pensioenbedrijven nemen de overige provincies voor rekening. Werkgevers en aandeelhouders met een pensioenregeling die ABC Pensioen overneemt zijn op de hoogte. ABC Pensioen is inmiddels gestart met het op orde maken van alle pensioencontracten zodat ze weer voldoen aan alle wet- en regelgeving.

Lees meer over dit onderwerp in het relatiemagazine van Nationale Nederlande Nú. Wilt u weten wat ABC Pensioen voor u kan betekenen? Kijk dan op de website van ABC Pensioen.