Algemeen nieuws

29-03-2018

Opening nieuw kantoor Dedemsvaart 

Aanstaande zaterdag 7 april opent Vrieling Adviesgroep om 10:00 uur het nieuwe kantoor aan de Marijkestraat 28 in Dedemsvaart. Dit is de voormalige locatie van het Vechtdal College en de Huishoudschool.
 

Lees verder

03-08-2017

Samenwerking Rabobank en Vrieling Adviesgroep

Rabobank en Vrieling Adviesgroep slaan de handen ineen op het gebied van hypotheken. Beide partijen zijn sterk lokaal geworteld en verwachten elkaar te kunnen versterken in de huidige hypothekenmarkt en daarmee huizenkopers nog beter te kunnen bedienen.
 
Lees verder

20-07-2017

Een ton, belasting vrij schenken! 

Vanaf begin dit jaar kan iedereen honderdduizend euro schenken, zonder dat de belasting daar tussen zit. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Heeft u als ouder financieel een beetje extra ruimte en wilt u graag uw kind helpen? Dan kunt u sinds 1 januari 2017 gebruikmaken van de eenmalige verhoogde vrijstelling van honderdduizend euro. 

Lees verder

20-07-2017

Jong geleerd is oud gedaan

Leer uw kind goed om te gaan met geld, dan heeft uw kind later vaak minder last van financiële problemen. Met het oog daarop heeft RegioBank een handig hulpmiddel: de JongWijs rekening. Daarmee krijgen kinderen sparen en betalen op een leuke manier onder de knie. 

Lees verder

20-07-2017

Het ABC van een goed Pensioen

Een mooi vooruitzicht als uw lijfrente of bankspaarrekening binnenkort tot uitkering komt. Spannend ook! Bent u in dat verband op zoek naar een goed advies en niet te vergeten de beste rente? Onze pensioenadviseurs helpen u graag. 

Lees verder

20-07-2017

Uw schade onze zorg! 

Het kan iedereen overkomen, schade. Dit is enorm vervelend. Een team van gespecialiseerde schadebehandelaars staat voor u klaar mocht u schade hebben.

Lees verder

20-07-2017

Onbezorgde vakantie?
Zorg voor een goede reisverzekering!

Om goed voorbereid op vakantie te gaan is het van belang dat u de juiste reisverzekering hebt. Denk bij het pakken van uw koffer niet alleen aan uw vakantiekleding, maar ook aan uw reispas, groene kaart, zorgpas en creditcard. Als er dan iets vervelends gebeurt, komt u in ieder geval niet voor verrassingen te staan.

Lees verder

25-10-2016

Wim Ramaker wint Vrieling fotoactie

Elk jaar brengt Vrieling Adviesgroep de traditionele omslagkalender uit. Op de kalender staat altijd een foto van een herkenbaar gebied of een plaats uit de gemeente Hardenberg. Voor de kalender van 2017 heeft Vrieling iedereen opgeroepen om foto’s in te sturen. De mooiste wordt geplaatst op de kalender. En de winnaar is... Wim Ramaker uit Mariënberg!

Lees verder

03-10-2016

Medaillewinnares en collega Jennette Jansen gehuldigd

 
Op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro heeft Jennette Jansen vorige maand een bronzen medaille veroverd tijdens het handbiken. Onder luid applaus is de topsporter maandagochtend 3 oktober onthaald bij haar werkgever Vrieling Adviesgroep. 
Lees verder

07-04-2016

Vitaal Vechtdal Polis: flinke groei naar ruim 15.000 verzekerden 

 
De jaarlijkse periode waarin mensen van zorgverzekeraar kunnen veranderen is voor de aanvullende Vitaal Vechtdal Polis succesvol geweest. De Vitaal Vechtdal Polis groeit met 50% ten opzichte van vorig jaar naar ruim 15.000 verzekerden. 
Lees verder

05-01-2016

(Amateur)fotograaf? Doe mee met de Vrielingkalender fotoactie

Elk jaar brengt Vrieling Adviesgroep de traditionele omslagkalender uit. De kalender voor 2016 ligt op dit moment klaar om opgehaald te worden door klanten (zie advertentie elders in deze krant). Op de kalender staat altijd een foto van een herkenbaar gebied of een plaats uit de gemeente Hardenberg. Voor de kalender van 2017 roept Vrieling iedereen op om mee te doen aan de Vrielingkalender fotoactie. De mooiste foto wordt geplaatst op de kalender van 2017.

Lees verder

04-12-2015

Vrieling Adviesgroep vestigt kantoor op locatie voormalig Vechtdalcollege Dedemsvaart

Vrieling Adviesgroep wil het kantoor in Dedemsvaart uitbreiden op de locatie van het voormalige Vechtdalcollege in Dedemsvaart en koopt hiervoor het schoolgebouw en de bijbehorende grond van de gemeente Hardenberg. Een deel van het schoolgebouw wordt verbouwd tot kantoren. Langs de Langewijk wil Vrieling woningen realiseren.

Lees verder

01-12-2015

Vechtdallers bepalen zelf hun zorg

“Wij zijn van oudsher onafhankelijk. Wij zitten niet te wachten tot Den Haag het eindelijk heeft bedacht. Wij gaan zelf aan de slag.” Aan het woord is Jasper Vrieling, penningmeester van Vitaal Vechtdal en drijvende kracht achter de voor Nederland unieke Vitaal Vechtdal Polis. Jasper Vrieling is commercieel directeur van Vrieling Adviesgroep in Hardenberg. Hij is alweer de derde generatie van dit bijzondere familiebedrijf dat in 1949 in Dedemsvaart werd opgericht door Jasper Vrieling, de vader van Wim en Gerrit Jan Vrieling en de opa van de huidige Jasper.

Lees verder

12-11-2015

ONVZ Zorgverzekeraar participeert in Vitaal Vechtdal

Zorgverzekeraar ONVZ sluit zich aan bij een voor Nederland uniek regionaal zorgconcept, de coöperatie Vitaal Vechtdal. In Vitaal Vechtdal werken de gemeenten Ommen en Hardenberg, huisartsen, de Saxenburgh Groep, Zilveren Kruis, Avéro Achmea, ONVZ Zorgverzekeraar en Vrieling Adviesgroep aan de vitaliteit, leefbaarheid en kwaliteit van zorg voor de 110.000 inwoners van het Vechtdal.

Lees verder

12-10-2015

Leden Coöperatie Vitaal Vechtdal bepalen eigen zorg            

In de onlangs opgerichte Coöperatie Vitaal Vechtdal staan de 15.000 polishouders van de Vitaal Vechtdal Polis aan het roer van hun eigen zorg en welzijn. In deze voor Nederland unieke samenwerkingsvorm werken de gemeenten Ommen en Hardenberg, huisartsen, de Saxenburgh Groep, Achmea en Vrieling Adviesgroep aan de vitaliteit, leefbaarheid en kwaliteit van zorg voor de 160.000 burgers van de Vechtdalregio. De Vitaal Vechtdal Polis voor 2016 is eind november beschikbaar voor alle bewoners van de regio.

Lees verder

21-08-2015

Winnaars 50.000eZilvervloot-actie bekend

Donna Foppen en Romy Renker uit Dedemsvaart winnen de 50.000e Zilvervloot-actie van de RegioBank in Dedemsvaart.

Lees verder

02-06-2015

Esther van der Graaf, vrijwilligster van de maand mei!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne heeft Vrieling een jaar lang elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje gezet. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de laatste maand, de maand mei, heeft het comité gekozen voor Esther van der Graaf uit Roemenië (oorspronkelijk Lutten). Esther is maar liefst twee keer opgegeven: door de Interkerkelijke Roemenië Stichting Felebarát én door Arent en Doret de Weerd uit Lutten. “Bijzonder aan Esther is dat ze uitsluitend vrijwilligerswerk doet, en daar zijn er niet veel van!”, aldus Arent en Doret. Toevallig kwam Esther eind mei voor een kort bezoek even terug naar Nederland. Een perfect moment om haar te verrassen en in het zonnetje te zetten!

Lees verder

30-04-2015

Boek over vlammen en veerkracht bij Moderna

Het krachtige herstel dat Moderna Textielservice heeft laten zien, na de verwoestende brand die het Hardenbergse familiebedrijf in oktober 2013 trof, is vastgelegd in een boek. In woorden en foto’s is het ingrijpende verhaal samengevat. Het boek, getiteld ‘Moderna, een bedrijf met een verhaal’, benadrukt de kracht van samenwerking én de cruciale rol van de verzekeringswereld in het herstel.

Lees verder

14-04-2015

Hetty Rosink, vrijwilligster van de maand april!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling tot en met mei 2015 elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand april heeft het comité gekozen voor Hetty Rosink uit Beerzerveld. Hetty is opgegeven door het bestuur van Plaatselijk Belang Mariënberg/Beerzerveld. John de Koning, voorzitter Plaatselijk Belang: “Hetty verzet als secretaresse van Plaatselijk Belang zoveel werk, dat wij wel eens zeggen: Hetty is Plaatselijk Belang en Plaatselijk Belang is Hetty.”

Lees verder

17-03-2015

Aangepaste openingstijden


In verband met de feestdagen zijn onze kantoren op een aantal dagen gesloten.

Lees verder

12-03-2015

Henk Hof, vrijwilliger van de maand maart!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling tot en met mei 2015 elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand maart heeft het comité gekozen voor Henk Hof uit Balkbrug. Henk is opgegeven door het bestuur van Stichting Duursport Promotie Balkbrug: “Henk is één van de oprichters van onze stichting, hij heeft ontzettend veel voor ons gedaan en doet nog steeds veel voor ons. Henk heeft ervoor gezorgd dat wij zo’n mooie club mensen bij elkaar hebben en daar zijn we hem erg dankbaar voor.

Lees verder

12-02-2015

Geesje Zuidema, vrijwilligster van de maand februari!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling tot en met mei 2015 elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand februari heeft het comité gekozen voor Geesje Zuidema uit Radewijk. Geesje is opgegeven door Jeanet Meijering: “Geesje zet zich al haar hele leven in voor de medemens. Niets is haar teveel!”

Lees verder

15-01-2015

Henk Huisman, vrijwilliger van de maand januari!

Vrieling Adviesgroep bestaat 65 jaar. Daarom heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling tot en met mei 2015 elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand januari heeft het comité gekozen voor Jan Hendrik (Henk) Huisman uit Sibculo. Henk is opgegeven door zijn kinderen: “Naast het feit dat hij (ondanks zijn leeftijd) nog altijd voor ons klaar staat, is hij al vanaf zijn huwelijk (1960) continu actief als gemotiveerde en betrokken vrijwilliger bij diverse verenigingen in Sibculo en omstreken.”

Lees verder

23-12-2014

Aangepaste openingstijden


In verband met de feestdagen zijn onze kantoren op de volgende dagen gesloten:

Vrijdag 3 april 2015
Dinsdag 5 mei 2015
Vrijdag 15 mei 2015


Voor spoedeisende zaken zijn wij telefonisch bereikbaar t. 0523 28 27 26.

Lees verder

18-12-2014

Mar Niewijk, vrijwilligster van de maand december!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand december heeft het comité gekozen voor Mar Niewijk. Mar is vrijwilligster en op dit moment bestuurslid bij Stichting HardenbergArt. “Het is een dame die op velerlei terreinen haar sporen als vrijwilligster in het ‘Hardenbergse’ heeft nagelaten én nog steeds zéér actief is”, aldus het bestuur van Stichting HardenbergArt.

Lees verder

20-11-2014

Albert Lennips van Voedselbank Hardenberg, vrijwilliger van de maand november!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders, Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand november heeft het comité Albert Lennips uit alle inzendingen gekozen. Albert is oprichter en vrijwilliger bij de Voedselbank in Hardenberg.

Lees verder

14-10-2014

De familie Buit uit Brazilië: vrijwilligers van de maand oktober!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin Peter Snijders,  Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Deze maand hebben we meerdere vrijwilligers! Namelijk de familie Buit: Melchior en Sijnette, met hun vier kinderen. De familie Buit komt uit Hardenberg, maar woont sinds 2 jaar in Brazilië. Hier werken ze als vrijwilligers voor de stichting Agua Viva.

Lees verder

16-09-2014

Géke Kok, vrijwilligster van de maand september!

Omdat Vrieling Adviesgroep dit jaar 65 jaar bestaat, heeft het bedrijf de campagne Helden van Eigen Bodem in het leven geroepen. Met deze campagne zet Vrieling in het jubileumjaar elke maand een vrijwilliger flink in het zonnetje. Vrieling selecteert de winnaars niet zelf, hiervoor is een comité aangesteld waarin de burgemeester van Hardenberg (Peter Snijders), Jan Heuver en Gerard Froeling zitting hebben. Voor de maand september heeft het comité unaniem gekozen voor Géke Kok. Géke is vrijwilligster bij Muziektheater Vakk-Hardenberg. Ze runt al ruim 10 jaar de jeugdmusicalafdeling van Vakk-Hardenberg: Kleintje Kunstkring. “Géke Kok is de motor van onze jeugdafdeling”, aldus het bestuur van Vakk-Hardenberg.

Lees verder

15-04-2014

10% beurskorting* op de Bij Vrieling autoverzekering!

De Hardenbergse autodealers pakken vier dagen uit met de spectaculaire Auto Occasionshow. Op donderdag 17 april, vrijdag 18 april, zaterdag 19 april en maandag 21 april (2e Paasdag) 2014 is iedereen welkom in de Evenementenhal in Hardenberg. Ook de adviseurs van Vrieling zijn aanwezig. Wie op deze dagen een offerte voor de Bij Vrieling autoverzekering laat maken, ontvangt maar liefst 10% beurskorting* op de premie én een veiligheidshesje!

Lees verder

14-04-2014

Goede Vrijdag gesloten

In verband met goede vrijdag zijn wij vrijdag 18 april a.s. gesloten!
Zaterdagmorgen bent u weer van harte welkom op....

Lees verder

09-07-2013

Voorkom diefstal tijdens de vakantie

Uw telefoon aan de lader in de caravan en u bij het zwembad? Een geliefd doelwit voor dieven! Laat dus nooit waardevolle zaken of geld (zichtbaar) achter in uw caravan. Gaat u met het vliegtuig? Gebruik geen open bagagelabels maar gesloten adreslabels. Met de reisverzekering van Vrieling bent u op vakantie verzekerd tegen onder andere diefstal. Maar u bent uw eigendommen op dat moment wel kwijt. Wilt u maximaal genieten op vakantie? Dan is voorkomen beter dan genezen. Meer tips tegen diefstal? Lees verder.

Lees verder

03-07-2013

Groene kaart voor uw caravan of aanhanger?

Gaat u met een caravan of aanhangwagen op pad? En is het gewicht en laadvermogen samen meer dan 750 kilogram? In onder meer Duitsland, Spanje en Polen heeft u hiervoor een aparte groene kaart nodig.

Lees verder

27-06-2013

Bij Vrieling al jarenlang uw eigen schadebehandelaar!

Diefstal, een aanrijding of wateroverlast. Welke schade u ook heeft, vervelend is het altijd. Daarom is het belangrijk dat het zo snel mogelijk wordt opgelost. ‘In tegenstelling tot veel andere verzekeringsadviseurs handelen we bij Vrieling de schades al jarenlang zelf af.

Lees verder

11-06-2013

Vrieling Adviesgroep adviseert Heuver Profile Tyrecenter

Adviseren over een verzekering is meer dan alleen het toelichten van de polisvoorwaarden. Maar waar zit dat 'meer' hem dan in? Jan Heuver, directeur van Heuver Banden en Heuver Profile Tyrecenter, vertelt waar voor hem de waarde van advies bij Vrieling in zit.

Lees verder

05-04-2013

Het provisieverbod uitgelegd

Op 1 januari 2013 gaat het provisieverbod in voor ingewikkelde (ook wel complexe) producten. Denk bij ingewikkelde producten aan hypotheken, pensioenverzekeringen en levensverzekeringen. In dit nieuwsbericht leggen wij uit wat het provisieverbod voor u betekent.

Lees verder

04-04-2013

Klanten geven Vrieling in 2012 een 8,3

Elk jaar houdt Vrieling Adviesgroep een tevredenheidsonderzoek onder haar klanten. In 2012 geven klanten ons een 8,3. Naast de vele complimenten zijn er uiteraard ook verbeterpunten binnengekomen. Bij alle vragen die gemiddeld een 8 of lager krijgen onderneemt Vrieling actie.

Lees verder

13-03-2013

Meld u aan voor de Vrieling Hardenberg City-run!

Vrijdag 19 april 2013 staat het centrum van Hardenberg voor de negende keer in het teken van hardlopen. Met het grote aantal deelnemers behoort de Vrieling Hardenberg City- run tot de grootste wedstrijd uit de regio!

Lees verder

07-11-2012

Verhoging assurantiebelasting 2013

Over de premie van bepaalde verzekeringen betaalt u assurantiebelasting. Dit is een wettelijk vastgesteld percentage van 9,7%. In het regeerakkoord hebben de VVD en de PvdA voorgesteld om per 1 januari 2013 de assurantiebelasting te verhogen naar 21%.

Lees verder

14-09-2012

ABC Pensioen neemt pensioencontracten Nationale Nederlanden over

Veel assurantiekantoren stoppen met pensioenadvies door de vergunningplicht die vanaf 2014 geldt. Nationale Nederlanden zocht exclusieve partners in Nederland voor alle pensioencontracten die Nationale Nederlanden terugkrijgt van kantoren die stoppen met pensioenadvies. ABC Pensioen uit Hardenberg neemt vanaf september deze adviestaak over van de contracten in heel Noordoost-Nederland.

Lees verder

11-09-2012

Vrieling Makelaardij op Net5

Maandag 10 september 2012 was Vrieling Makelaardij op tv in de docusoap De Vierling.

Lees verder

22-03-2012

De achtste Vrieling Hardenberg City-run

Vrijdag 20 april staat het centrum van Hardenberg in het teken van hardlopen. De Vrieling Hardenberg City-run wordt voor iedereen, van jong tot oud, en van recreant tot topper, een sportief feest!

Lees verder

07-10-2011

Spaarloonregeling stopt per volgend jaar

Werknemers die het spaarloon gebruiken voor een spaarverzekering moeten de keus maken of ze die verzekering willen voortzetten.

Lees verder

01-10-2011

Vrieling start pensioenadvieskantoor ABC Pensioen

De oplettende voorbijganger heeft de vlag zien hangen voor het pand van Vrieling Adviesgroep in Hardenberg. Onder de naam ABC Pensioen gaat het pensioenbedrijf van Vrieling verder.

Lees verder