Nieuws

10-03-2016

Verzeker uw gewassen tegen extreme weersomstandigheden

2015 en 2014 waren de warmste jaren sinds 1707. Bovendien staan in de wereldwijde top 15 van warmste jaren allemaal recente jaartallen, waaruit valt op te maken dat de aarde mogelijk snel opwarmt. Als deze ontwikkeling zich doorzet, wordt volgens meteoroloog Reinier van den Berg (RTL4) de wereld een stuk onvriendelijker. Het risico op zware stort- en hagelbuien en extreme droogte neemt bijvoorbeeld toe. Schade door extreme weersomstandigheden kan nooit helemaal voorkomen worden. Maar wilt u niet het risico lopen om de gehele schade uit ‘eigen zak’ te moeten betalen? Zorg dan voor een goede verzekering.

Enkele weerfeiten

  • De gemiddelde verwachte temperatuurstijging de komende 35 jaar is 1 tot 2 graden;
  • Het weer wordt extremer waardoor de kansen op langdurige droogte, extreme buien/neerslag en vorst op onverwachte momenten toenemen;
  • Onze overheid levert geen bijdrage meer bij weerschade aan uw gewassen;
  • Steeds meer agrarische ondernemers verzekeren de weerrisico’s.

Verzeker uw inkomen

Uw inkomen staat buiten op het veld. Ook in 2015 is wederom gebleken dat gewassen zoals onder andere mais, aardappelen, graan, uien en bieten enorme weerschade kunnen oplopen door hagel, storm, vorst en water. Kunt u, maar vooral, wilt u dit financiële risico dragen?
Een passende weersverzekering is naar onze mening een onmisbaar onderdeel binnen uw gehele verzekeringspakket. Laat u daarom door ons adviseren over wat u wel en wat u niet wilt verzekeren. Wij helpen u graag om ook deze verzekering binnen uw verzekeringbudget in te passen. Wacht niet af tot het u overkomt!

Gewassenverzekering en brede weersverzekering

Voor veel soorten akkerbouwgewassen kunt u betaalbare verzekeringen afsluiten die een prima dekking bieden voor verschillende soorten weerschade zoals hagel, storm, neerslag, droogte en vorst. U heeft meestal per gewas keuze in eigen risico en dekking.
De Brede weersverzekering bijvoorbeeld biedt dekking voor schade aan gewassen door grote natuurrampen, extreme neerslag en droogte. De overheid subsidieert zelfs voor een groot gedeelte de verzekeringspremie voor de Brede weersverzekering. Verzekeraars berekenen dit voordeel al direct door in hun premiestelling. Dit betekent dat u dit gedeelte niet hoeft voor te financieren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient u bij de gecombineerde opgave de juiste perceelsgroottes op te geven en altijd voor alle percelen aan te vinken dat u met de Brede weersverzekering mee wilt doen. Alleen op die manier komt u zeker in aanmerking voor de subsidie, die zelfs kan oplopen tot ca. 60%.
Tip: Vink het bij twijfel altijd aan, ook als u later toch niet kiest voor de Brede weersverzekering.

Diverse soorten verzekeringen en aanvullende opties

Zoals u ziet zijn er diverse verzekeringen om schade door extreme weersomstandigheden te dekken. Binnen al die verzekeringen heeft u ook weer diverse keuzemogelijkheden. Een goede vergelijking maken tussen de verschillende verzekeringen is daarom vaak lastig. Omdat de adviseurs van Vrieling hier regelmatig mee bezig zijn, helpen ze u hier graag bij door samen met u uit te zoeken welke verzekering het beste bij uw situatie past.

Bent u geïnteresseerd? Informeer dan bij Vrieling naar de mogelijkheden of bel (0523) 28 27 26 voor een vrijblijvende afspraak.