Nieuws

29-01-2015

Risico op extreme weersomstandigheden neemt toe

2014 was het warmste jaar ooit sinds 1707. Bovendien staan in de wereldwijde top 15 van warmste jaren allemaal recente jaartallen, waaruit valt op te maken dat de aarde mogelijk snel opwarmt. Als deze ontwikkeling zich doorzet, wordt volgens meteoroloog Reinier van den Berg (RTL4) de wereld een stuk onvriendelijker. Het risico op zware stort- en hagelbuien en extreme droogte neemt bijvoorbeeld toe. Schade door extreme weersomstandigheden kan nooit helemaal voorkomen worden. Maar wilt u niet het risico lopen om de gehele schade uit ‘eigen zak’ te moeten betalen? Zorg dan voor een goede verzekering.

Gewassenverzekering en brede weersverzekering

Voor veel soorten gewassen te velde kunt u verzekeringen afsluiten die dekking bieden voor weerschade zoals hagel, storm en vorst. U heeft per gewas keuze in eigen risico en dekking.

Daarnaast biedt de brede weersverzekering dekking voor bijvoorbeeld schade aan gewassen door grote natuurrampen, extreme neerslag en droogte. Voor de brede weersverzekering biedt de overheid zelfs subsidie voor een groot deel van de verzekeringspremie. Nieuw is dat met ingang van 2015 de subsidie  rechtstreeks aan de verzekeraar wordt uitgekeerd. Dit houdt voor u in dat u dit gedeelte niet hoeft voor te financieren.

Agrarische gebouwenverzekering

Ook agrarische gebouwen kunnen bij extreme weersomstandigheden forse schade oplopen. Een gebouwenverzekering dekt onder andere schade als gevolg van brand, ontploffing, blikseminslag, storm en, in geval van een uitgebreide dekking, ook diverse vormen van waterschade en neerslag. Vergeet hierbij niet de bereddings- en opruimingskosten na een schade in voldoende mate mee te verzekeren. Extra aandacht dient bij dit onderwerp altijd te worden besteed aan de kosten van het opruimen en afvoeren van asbest.

Diverse soorten verzekeringen en aanvullende opties

Zoals u ziet zijn er diverse verzekeringen om schade door weersomstandigheden te dekken. Binnen die verzekeringen heeft u ook weer diverse keuzemogelijkheden. Een goede vergelijking maken tussen de verschillende verzekeringen is lastig. Omdat de adviseurs van Vrieling hier dagelijks mee bezig zijn, helpen ze u hier graag bij door samen met u uit te zoeken welke verzekering het beste bij uw situatie past.

Bent u geïnteresseerd? Informeer dan bij Vrieling naar de mogelijkheden of bel (0523) 28 27 26 voor een vrijblijvende afspraak.