Nieuws

15-04-2013

Bent u verzekerd tegen bedrijfsschade?

Een brand op uw bedrijf heeft grote gevolgen. De dekking voor directe schade aan gebouwen en inventaris is bij de meeste agrarische bedrijven uitstekend geregeld. Maar ook de gevolgschade door bedrijfsstilstand is een groot risico! Dit noemen we de bedrijfsschade. Bent u hiertegen verzekerd?

Als een bedrijf door bijvoorbeeld een flinke brand stil komt te liggen, kunnen er wel twee jaar voorbij gaan voordat het bedrijf weer volledig in productie is. Jaren waarin de meeste kosten gewoon doorgaan en de omzet zeer gering of zelfs nihil is. Het voortbestaan van uw bedrijf kan hierdoor in gevaar komen.

Door schaalvergroting binnen de agrarische bedrijven en door procedures bij aanvragen van een vergunning voor herbouw, is het risico op bedrijfsschade de afgelopen jaren steeds groter geworden. Een risico dat door de meeste agrarische bedrijven niet zelf te dragen is.

De agrarische bedrijfsschadeverzekering met dekking voor uw vaste lasten en nettowinst biedt uitkomst. Afhankelijk van uw specifieke risico’s kunt u kiezen voor een uitkeringstermijn variërend van 26 weken tot 104 weken.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze agrarische adviseurs via
(0523) 28 27 26 of vraag direct een offerte op.