Nieuws

29-01-2015

Bent u verzekerd tegen bedrijfsschade?

Een brand op uw bedrijf heeft grote gevolgen. De dekking voor directe schade aan gebouwen en inventaris is bij de meeste agrarische bedrijven uitstekend geregeld. Maar ook de gevolgschade door bedrijfsstilstand is een groot risico! Dit noemen we de bedrijfsschade. Bent u hiertegen verzekerd?

Als een bedrijf door bijvoorbeeld een flinke brand stil komt te liggen, kan er wel twee jaar voorbij gaan voordat het bedrijf weer volledig in productie is. Jaren waarin de meeste kosten gewoon doorgaan en de omzet zeer gering of zelfs nihil is. Het voortbestaan van uw bedrijf kan hierdoor in gevaar komen.

Door schaalvergroting binnen de agrarische bedrijven en door procedures bij aanvragen van een vergunning voor herbouw, is het risico op bedrijfsschade de afgelopen jaren steeds groter geworden. Een risico dat door de meeste agrarische bedrijven niet zelf te dragen is.

De agrarische bedrijfsschadeverzekering met dekking voor uw bruto winst (= opbrengsten verminderd met de variabele bedrijfskosten) biedt uitkomst. Afhankelijk van de specifieke risico’s kunt u kiezen voor een uitkeringstermijn variërend van 26 weken tot 104 weken.

Wat kost een bedrijfsschadeverzekering?

Afhankelijk van het type bedrijf en bij een uitkeringstermijn van 52 weken moet u denken aan een premie van ongeveer € 150 tot € 300 per maand (per  € 100.000 verzekerd bedrag). Als u kiest voor een uitkeringstermijn van 104 weken, dan is de totale premie ongeveer 60% tot 80% hoger.

Afgezet tegen het grote risico van bedrijfsschade of de premie van een gemiddelde autoverzekering, mag deze verzekering eigenlijk niet in uw totale verzekeringspakket ontbreken!

Meer informatie?

Neem dan contact op met een van onze agrarische adviseurs via (0523) 28 27 26 of vraag direct een offerte op.